Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

E-Trade Financial: Οι 6 συμβουλές για trading εν καιρώ… φούσκας και η συνέχιση της bull market

E-Trade Financial: Οι 6 συμβουλές για trading εν καιρώ… φούσκας και η συνέχιση της bull market

Η αγορά ταύρων θα συνεχιστεί, με την πεποίθηση ότι η ανοχή κινδύνου αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα της E-Trade Financial

Η πλειοψηφία των επενδυτών με 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο σε ένα χρηματιστηριακό λογαριασμό πιστεύει ότι η Wall Street βρίσκεται σε φούσκα ή σχεδόν πολύ κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με μια έρευνα της E-Trade Financial.

Ωστόσο, η αγορά ταύρων θα συνεχιστεί, με την πεποίθηση ότι η ανοχή κινδύνου αυξάνεται.

Τέσσερις στρατηγικές για να συνεχίσει να επενδύει κανείς σε μετοχές, που βρίσκονται σε φούσκα

Εάν ένας επενδυτής με 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο στην αγορά πιστεύει ότι υπάρχει ήδη μια φούσκα μετοχών ποια είναι η σωστή απάντηση στις επενδύσεις;
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της E-Trade Financial, η απάντηση είναι να συνεχίσει να επενδύει σε μετοχές, με μεγαλύτερη έμφαση σε υποτιμημένους τομείς της αγοράς.
Ειδικότερα, η τελευταία έρευνα δείχνει:

  • Το 16% πιστεύει ότι είμαστε «πλήρως σε μια φούσκα»
  • Το 46% πιστεύει ότι η αγορά είναι στην αρχή της φούσκας
  • Το 29% πιστεύει ότι η αγορά πλησιάζει

Ωστόσο, αυτοί οι επενδυτές δεν φεύγουν από την αγορά, ούτε αυξάνουν τα μετρητά τους.
Στην πραγματικότητα, εν μέσω αυξανόμενων φόβων φούσκας, αυτοί οι ίδιοι επενδυτές λένε ότι η ανοχή κινδύνου τους έχει αυξηθεί σημαντικά, το πρώτο τρίμηνο του 2021, και η πλειοψηφία αναμένει ότι οι μετοχές θα τερματίσουν το πρώτο τρίμηνο με περισσότερα κέρδη.

Μια φούσκα της αγοράς που μπορεί ακόμα να κινηθεί ψηλότερα

Η διάθεση των εμβολίων Covid-19, ακόμα κι αν κινείται αργά και η προοπτική ενός ακόμη μεγαλύτερου πακέτου τόνωσης από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden, οδηγούν τους επενδυτές να κάνουν ό,τι λέει η ιστορία της αγοράς: να κοιτάξουν μπροστά.
«Υπάρχει η ευρύτερη αναγνώριση ότι η οικονομία βελτιώνεται και δείχνει ότι οι μετοχές είναι σε θέση να κινηθούν υψηλότερα», δήλωσε ο Mike Loewengart, διευθύνων σύμβουλος της μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων της E-Trade Financial.
Η έρευνα της E-Trade Financial, θυγατρική της Morgan Stanley, διεξήχθη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 7 Ιανουαρίου μεταξύ ενός διαδικτυακού δείγματος 904 ενεργών επενδυτών που διαχειρίζονται τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια σε έναν διαδικτυακό λογαριασμό trading.

Η διαφορά νοοτροπίας

Η φαινομενική αντίφαση στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία σε μια εποχή αυξανόμενων φόβων για φούσκα δεν είναι τόσο έντονη όσο φαίνεται.
Αυτή η αγορά ταύρων αψηφά κάθε κίνδυνο και οι ειδικοί της αγοράς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πορεία της είναι ανοδική, ακόμη και αν αυτή η ανοδική πορεία μπορεί να απαιτήσει κάποια βελτίωση του χαρτοφυλακίου με μεγαλύτερη εστίαση σε υποτιμημένους τομείς του χρηματιστηρίου.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

  • Οι εκατομμυριούχοι είναι πιο αισιόδοξοι από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις αυτή τη στιγμή για μια υπερβολικά υπερτιμημένη αγορά και ένα περιβάλλον που μοιάζει με φούσκα dotcom, καθιστώντας δύσκολο τον συντονισμό για πολλούς επενδυτές.
Αλλά μεταξύ αυτών των εύπορων επενδυτών, ακόμη και με τους δικούς τους φόβους φούσκας να αυξάνονται, είναι όλο και πιο αισιόδοξοι από τον ευρύτερο κόσμο των επενδυτών.
Το 64% των εκατομμυριούχων είναι bullish, και αυτό το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες από το 4ο τρίμηνο του 2020, και συγκρίνεται με το 57% του ευρύτερου επενδυτικού κόσμου που παραμένει bullish.
Μεταξύ αυτών των επενδυτών, το ποσοστό που ανέφερε ότι η ανοχή κινδύνου τους αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο ήταν κατά 8% μεγαλύτερο (από 16% σε 24%).
Η πλειοψηφία (63%) δήλωσε ότι παραμένει στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο τρίμηνο.
Μόνο το 13% των εκατομμυριούχων δήλωσαν ότι η ανοχή κινδύνου τους έχει μειωθεί.
Οι πλούσιοι επενδυτές δεν αναμένουν τεράστιες αποδόσεις, με τη συναίνεση να αναμένει ότι η αγορά θα αυξηθεί όχι περισσότερο από 5% αυτό το τρίμηνο.
Το 59% των εκατομμυριούχων αναμένουν ένα ακόμη τριμηνιαίο κέρδος στο S&P 500, με το 43% εκείνων να βλέπουν το κέρδος όχι μεγαλύτερο από 5%.
Όσοι πιστεύουν ότι η αγορά οφείλεται για τριμηνιαία πτώση μειώθηκαν από 28% σε 22%.

  • Πραγματοποιούνται περισσότερες αλλαγές χαρτοφυλακίου

Καθώς ακόμη το ρίσκο παραμένει αυξημένο, οι περισσότεροι επενδυτές τροποποιούν τα χαρτοφυλάκια τους.
Η εναλλαγή σε μετοχές αξίας, μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, και σε τομείς που είχαν υποαποδώσει, όπως η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά, είναι ήδη μια στρατηγική σε εξέλιξη, η λεγόμενη «μεγάλη εναλλαγή» .
Το ποσοστό των εκατομμυριούχων που δηλώνουν ότι κάνουν αλλαγές στις κατανομές στα χαρτοφυλάκια τους σημείωσε αύξηση για ένα δεύτερο τρίμηνο στη σειρά, κατά 6%, σε σχεδόν το ένα τρίτο συνολικά (32%).
Το ποσοστό των εκατομμυριούχων που μετακινούνται σε μετρητά παραμένει πολύ χαμηλό (7%), αλλά σημείωσε άνοδο από 5% το προηγούμενο τρίμηνο.
Παρόλο που οι μετοχές ανάπτυξης απέδωσαν τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να μετακινηθούν σε πιο κυκλικά προσανατολισμένους τομείς της αγοράς.
«Όλα εκτός της μεγάλης τεχνολογίας έγιναν καλύτερες πιθανές ευκαιρίες», δήλωσε ο Loewengart.

  • Το trading σε μετοχές που επωφελήθηκαν από τη "διαμονή στο σπίτι" μπορεί να έχουν κορυφώσει

Ακόμη και με τους εκατομμυριούχους που είναι πιο πιθανό να πουν ότι κάνουν αλλαγές στις κατανομές χαρτοφυλακίου τους, ο τομέας S&P 500 κατά τομέα δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ, σύμφωνα με την έρευνα, δείχνοντας ότι για κάθε επενδυτή που συμμετέχει στην εναλλαγή για να εκτιμήσει μετοχές και περισσότερο κυκλικούς τίτλους, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να αποδώσουν.
«Υπάρχει ο παράγοντας ορμής.
Οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι οι ισχυρές αποδόσεις θα συνεχιστούν, αλλά ορισμένοι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ανεβαίνουν για πάντα», δήλωσε ο Loewengart.
Ενώ το ενδιαφέρον για τον χρηματοοικονομικό κλάδο ως ο τομέας με τις περισσότερες δυνατότητες σημείωσε ελαφρά αύξηση (κατά 3%) αυτό το τρίμηνο, ένα στοίχημα για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, λέει ο Loewengart, όπως και η πληροφορική και η υγειονομική περίθαλψη, παραμένει στα κορυφαία στοιχήματα.
Πάντως, η υγειονομική περίθαλψη (στο 66%) και η τεχνολογία (στο 53%) παραμένουν οι δύο πιο δημοφιλείς τομείς.

  • Οι ευκαιρίες της διεθνούς αγοράς είναι πιο ελκυστικές

Τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα σχετικά με την αύξηση του ενδιαφέροντος στο εξωτερικό.
Το ποσοστό των εκατομμυριούχων επενδυτών που δήλωσαν ότι οι διεθνείς αγορές ήταν πιο ελκυστικές για το πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε από 27% σε 36%.
«Είναι σίγουρα μια μεγάλη κίνηση από την άποψη των εκατομμυριούχων, μια σημαντική κίνηση», δήλωσε ο Loewengart.
Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ο S&P 500 έχει ξεπεράσει τους δείκτες διεθνών και αναδυόμενων αγορών.
Την τελευταία φορά που αυτές οι διεθνείς αγορές ξεπέρασαν τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ ήταν το 2017.
Ενώ το δολάριο ανέκαμψε πρόσφατα, η ευρύτερη αδυναμία του τους τελευταίους μήνες αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διεθνή απόδοση των μετοχών.

  • Υποχωρεί ο πολιτικός παράγοντας κινδύνου των ΗΠΑ

Εάν ο πολιτικός και ο εκλογικός κίνδυνος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στο τρίμηνο, πλέον βλέπουμε να υποβαθμίζεται από τους επενδυτές αυτό το τρίμηνο.
Το ποσοστό των εύπορων επενδυτών που θεωρούν τη νέα προεδρική διοίκηση ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το χαρτοφυλάκιό τους μειώθηκε από 50% σε 30% αυτό το τρίμηνο.
Το 26% αυτών των επενδυτών είναι απαισιόδοξοι για τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ υπό τον εκλεγμένο Πρόεδρο Biden, ενώ το 60% εξέφρασε κάποιο επίπεδο αισιοδοξίας.
Η αστάθεια της αγοράς, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο μεταξύ των παραγόντων κινδύνου, από το 18% των εκατομμυριούχων που την θεωρούν ως τη μεγαλύτερη απειλή χαρτοφυλακίου έναντι 27%.

  • Οι εκατομμυριούχοι είναι λιγότερο πιθανό να διατρέχουν κίνδυνο όταν πρόκειται για τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία

Η τελευταία φάση αυτής της αγοράς ταύρων, η φάση μετά το Covid Spring 2020, χαρακτηρίστηκε από διάθεση ανάληψης κινδύνου για νέες προσφορές, IPO και SPAC, καθώς και από αύξηση των νέων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων όπως τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin.
Οι εκατομμυριούχοι, ακόμη και όταν συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι λιγότερο πιθανό να ενδιαφέρονται για αυτά τα είδη στοιχημάτων.


riskonΒΝ.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης