Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Το κομφούζιο με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ο Trump και ο Orwell

Rabobank: Το κομφούζιο με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ο Trump και ο Orwell
Τα γουρούνια σας είναι πολύ πιο έξυπνα από τα άλλα ζώα, είχε γράψει κάποτε ο T.S. Elliot
Σχετικά Άρθρα

Το κομφούζιο με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζεται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank, η οποία κάνει μια σύντομη αναφορά σε όσα διαδραματίστηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.
Η απόδοση του δεκαετούς ήταν στο 1,18% την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ωστόσο μία ημέρα μετά έπεσε στο 1,07%, παρά την αύξηση του πληθωρισμού, που κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν.
Σύμφωνα με το Beige Book της Fed οι τιμές αυξήθηκαν, ωστόσο η διαφορά της τιμής των εισροών από τις εκροές μειώθηκε, με αποτέλεσμα να συμπιεστεί το περιθώριο κέρδους των εταιρειών.
Με άλλα λόγια, ο πληθωρισμός εγείρει προβληματισμό.
Την ίδια στιγμή, μέλος της Fed κάλεσε δημοσίως για μείωση του ρυθμού των πράξεων ανοικτής αγοράς.

Έγραψε ιστορία ο Trump

O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά στη θητεία και πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία σε δίκη από τη Γερουσία, με την κατηγορία για υποκίνηση πολιτών σε εξέγερση.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής παράταξης στη Γερουσία και πρόεδρος του οργάνου ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει συνεδρίαση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης Trump, όπερ σημαίνει πως για να διεξαχθεί δίκη απομένει διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.
Στο μεταξύ, ο Trump δημοσίευσε video στο οποίο καταδίκαζε τις ταραχές στο Καπιτώλιο αλλά και κάθε μορφής βία, ενώ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά κινεζικών εταιρειών.

Η φάρμα των ζώων

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η «Φάρμα των Ζώων» είναι το δεύτερο πιο ευπώλητο βιβλίο αυτή τη στιγμή στο Amazon.
Γιατί, άραγε, αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον;
Ίσως κάποτε εκλείψει…
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Orwell είχε δοκιμάσει την πικρή γεύση της απόρριψης τέσσερις φορές προτού το βιβλίο του εκδοθεί.
«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από άλλα.
Η πνευματική δειλία είναι ο χειρότερος εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας συγγραφέας ή δημοσιογράφος».
Ο T.S. Elliot είχε πει:
«… Τα γουρούνια σας είναι πολύ πιο έξυπνα από τα άλλα ζώα και ως εκ τούτου είναι τα καλύτερα προσόντα για τη διαχείριση της φάρμας»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης