Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs προειδοποιεί: Σύντομα η διόρθωση σε Wall Street και ομόλογα

Η Goldman Sachs προειδοποιεί: Σύντομα η διόρθωση σε Wall Street και ομόλογα

H Goldman Sachs έχει αναβαθμίσει την πρόβλεψη της για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε 6,4% από 5,6% για το 2021

Σχετικά Άρθρα

Για επικείμενη διόρθωση σε αμερικανικές μετοχές και ομόλογα, αφού σημείωσαν ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius.
Παρά τις ανησυχίες για την πανδημία του κορωνοϊού, η Wall Street έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2021.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την Παρασκευή (8/1/2021) οι αγορές έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.
Μετά την πτώση στα τέλη Μαρτίου, ο S&P 500 και ο Dow Jones έχουν και οι δύο ενισχυθεί κατά σχεδόν 70% και ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 80%.
Μιλώντας στο CNBC, o Hatzius εξήγησε γιατί οι αποτιμήσεις στην αγορά θα σταματήσουν την ανοδική τους πορεία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια παύση στην ανοδική πορεία θα μπορούσε να έρθει σε περίπτωση που το ενδιαφέρον επικεντρωθεί στη Fed και στο ενδεχόμενο να περιορίσει το πρόγραμμα κινήτρων της.
Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ξεπέρασε το 1% την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τζόρτζια όπου επιβεβαιώθηκε η νίκη του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές.
Σημειώνεται ότι η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων έφτασε στο 1,18% την Τρίτη (12/1/2021).
Ωστόσο, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είναι σημείο αναφορά για όλα τα ομόλογα, κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση των αποδόσεων ισοδυναμεί με αύξηση των εταιρικών χρεών.
Εν τω μεταξύ, οποιαδήποτε μείωση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed ισοδυναμεί με λιγότερα χρήματα στην οικονομία, κάτι που θα ζημιώσει το χρηματιστήριο όπως συνέβη το 2013.
Παρά μια πιθανή διόρθωση στις αγορές βραχυπρόθεσμα, ο Hatzius δήλωσε ότι η Goldman Sachs είναι θετική στις αμερικανικές μετοχές μακροπρόθεσμα ενώ πιστεύει ότι θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι είναι φιλικό περιβάλλον για τα risk assets, για τις μετοχές και τα ομόλογα» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε «είμαστε στην αρχή του επιχειρηματικού κύκλου, υπάρχει πολύ χαλάρωση στην οικονομία των ΗΠΑ και ακόμα περισσότερη στις άλλες οικονομίες».
Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο πληθωρισμός παραμένει κάτι από τον στόχο, και οι κεντρικές τράπεζες αλλά και οι δημοσιονομική πολιτική ήταν επικεντρωμένες στο επαναφέρουν την οικονομική δραστηριότητα, κάτι που «γενικά είναι πολύ θετικό για τις αγορές».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Goldman Sachs αναβάθμισε την πρόβλεψη της για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε 6,4% από 5,6% για το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης