Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 4.100 μονάδες ή αύξηση +8% ο S&P 500 το 2021

Goldman Sachs: Στις 4.100 μονάδες ή αύξηση +8% ο S&P 500 το 2021
H Goldman Sachs εξηγεί γιατί είναι bullish για τις μετοχές…
Σχετικά Άρθρα

Στις 4.111 μονάδες ή αύξηση +8% αναμένεται να φτάσει ο δείκτης της Wall Street, S&P 500, το 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Οι αποτιμήσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο την παρούσα περίοδο έχουν ξεπεράσει τις αποτιμήσεις κατά την περίοδο της φούσκας dot.com.
Η τρέχουσα ευφορία δεν έχει προηγούμενο.
Τίποτε, όμως, από τα παραπάνω δεν επηρεάζει, από ό,τι φαίνεται τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι, αν και υποστηρίζουν πως, πράγματι, διανύουμε περίοδο χρηματιστηριακής ανόδου άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας, η Wall Street έχει περιθώρια ανόδου.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η αμερικανική τράπεζα συμβουλεύει τους πελάτες της να μη λάβουν υπόψη την όποια ανησυχία υπάρχει για «υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία», καθώς ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα αυξηθεί έτι περαιτέρω χάρη στα νέα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής χαλάρωσης που αναμένονται το 2021.
«Όταν εξετάζουμε τις εταιρείες, φυσικά, τα θεμελιώδη τους δεν δικαιολογούν τις τρέχουσες αποτιμήσεις» υποστηρίζει αναλυτής της Goldman Sachs.
«Αυτό θα ήταν κάτι που θα ίσχυε το 1990».
Οι αποτιμήσεις ρεκόρ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν και τότε η τράπεζα συμβούλευε τους πελάτες της να μη σταματούν να αγοράζουν μετοχές, ήταν προβληματικές, ωστόσο τώρα, με τα επιτόκια να βρίσκονται στην περιοχή πέριξ του μηδενός, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Goldman1.jpg
Goldman2.jpg
Τι συμβουλεύει λοιπόν η Goldman Sachs τους πελάτες της;


Ο S&P 500 αναμένεται να ενισχυθεί κατά 8% το 2021.
Παράλληλα, τα εταιρικά κέρδη θα γνωρίσουν αύξηση 26%.
Έτσι, ενώ οι μετοχές στη Wall Street διαπραγματεύονται πολλές φορές πάνω από τα εύλογα επίπεδα με βάση τον δείκτη PE (price-to-earnings) και σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σύμφωνα με τον δείκτη τιμή/πωλήσεις, η διαφορά είναι ότι ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες, π.χ. Apple, έχουν θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.
SPX_price_sales.jpg
Επιπλέον, παρότι οι μετοχές εκτός HΠΑ που είναι εισηγμένες στον S&P 500 μπορεί να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με discount, η Goldman Sachs αναφέρει ότι η ανησυχία για τις υπερβολικές αποτιμήσεις δεν πρέπει να ανησυχούν τους επενδυτές για τη σύσταση overweight σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ή τις αναδυόμενες αγορές, που χαμηλότερη δυναμική σε σχέση με τα κέρδη.
Ωστόσο, υπάρχει και άλλος ένας λόγος για τον οποίο η αμερικανική τράπεζα είναι bullish για τις μετοχές.
Αναμένει αρνητικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου το 2021, χάρη στην παγκόσμια ανάκαμψη, τα χαμηλά επιτόκια και τα μέτρα στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης