Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Σύσταση αγοράς για τα ελληνικά 7ετή ομόλογα - Από το 2022 η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα

JP Morgan: Σύσταση αγοράς για τα ελληνικά 7ετή ομόλογα - Από το 2022 η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα

Η JP Morgan βλέπει μεγάλη πιθανότητα συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων της Ελλάδας το 2021

Σχετικά Άρθρα
Οι ελκυστικές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ειδικά των 7ετών, οδηγεί την JP Morgan να συστήσει αγορά (buy) στους επενδυτές, στο πλαίσιο της overweight θέσης της στα ελληνικά assets.

Ειδικότερα, στην τελευταία 18σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Euro Cash" (ευρωπαϊκά μετρητά), η JP Morgan στοιχειοθετεί πέντε λόγους για τη θετική της στάση απέναντι στην Ελλάδα:
1) ελκυστική απόδοση
2) ευνοϊκή προσφορά έναντι της δυναμικής των αγορών της ΕΚΤ
3) εποικοδομητικές μακροοικονομικές προοπτικές
4) σταθερό πολιτικό τοπίο και
5) πορεία αξιολογήσεων

Η θετική επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ σε σχετικούς όρους μεταξύ των μεγαλύτερων κρατών της ζώνης του ευρώ.
Στην ελληνική καμπύλη ομολόγων, η JP Morgan αναμένει ότι θα συνεχίσει να ισοπεδώνεται σε μια περαιτέρω αυστηρότερη κίνηση, ειδικά το τμήμα 2-10ετών ομολόγων.
Προτιμά επίσης το ελληνικό ομόλογο λήξεως Ιανουαρίου 2028, το οποίο το θεωρεί "φθηνό", σε αντίθεση εκείνου που λήγει τον Φεβρουάριο του 2042, το οποίο πιθανότατα θα υποστεί πίεση εάν ξεκινήσει ένα νέο 30ετές ομόλογο.

jp_morgan_11-1-2021.JPG

Από το 2021 η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα

Όσον αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η JP Morgan βλέπει μεγάλη πιθανότητα συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων το 2021.
Ωστόσο, με την Ελλάδα να βαθμολογείται ακόμη 2-3 βαθμίδες κάτω από τον επενδυτικό βαθμό, από όλους τους οίκους αξιολόγησης, η JP Morgan βλέπει χαμηλή πιθανότητα να φτάσει στο επενδυτικό όριο το 2021.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να φτάνει εκεί το 2022.

Έκδοση 8 - 12 δισ. ευρώ ομολόγων το 2021

Από την πλευρά της προσφοράς, όπως συζητήθηκε στις προοπτικές του ΟΔΔΗΧ, προβλέπεται έκδοση ομολόγων περίπου 8-12 δισ. ευρώ το 2021, για τη χρηματοδότηση ομολόγων με χαμηλότερες αποδόσεις και μείωση του χρέους προς τον επίσημο τομέα.
Σε αυτό το πλάισιο, η JP Morgan αναμένει οι καθαρές εκδόσεις ελληνικών ομολόγων μετά τις αγορές της ΕΚΤ μέσω PEPP να είναι σχεδόν - 10 δισ. ευρώ.
Οι εκδόσεις θα είναι 4-5 το 2021, με μια νέα κοινοπραξία 30ετούς ομολόγου πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

jp_morgan_11-1-2021_b.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης