Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στα 100.000 δολ. θα φθάσει το Bitcoin – Όσοι επενδύουν κερδίζουν

Morgan Stanley: Στα 100.000 δολ. θα φθάσει το Bitcoin – Όσοι επενδύουν κερδίζουν
H Microstrategy έγινε η πρώτη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και μετατρέπει ένα σημαντικό μέρος των διαθεσίμων μετρητών σε Bitcoin.
Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley αυξάνει το μερίδιο της στην εταιρία Microstrategy.
H πληροφορία αυτή δεν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον νόημα εάν η Microstrategy δεν είχε μια ιδιαιτερότητα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους Bitcoin.
Κατά την Morgan Stanley το Bitcoin θα φθάσει στα 100.000 δολάρια από 40.700 δολάρια της τρέχουσας περιόδου ή άνοδος 245%.
Να σημειωθεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ανέρχεται σε 755 δισεκ. και όλων των κρυπτονομισμάτων μαζί 1,1 τρισεκ. δολάρια.

Λίγο ιστορία

Στις 11 Αυγούστου 2020, όταν το bitcoin εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται πάνω από 10.000 δολάρια, η εταιρεία εμπορικής στρατηγικής Microstrategy (MSTR) προέβη σε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση.
Η εταιρεία είπε ότι αγόρασε 21.454 bitcoin σε συνολική τιμή αγοράς 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρία επαναγόρασε ίδιες μετοχές αξίας 250 εκατ δολαρίων και ταυτόχρονα επένδυσε και 250 εκατ δολάρια σε Bitcoin.
Με αυτόν τον τρόπο, η Microstrategy έγινε η πρώτη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και μετατρέπει ένα σημαντικό μέρος των διαθεσίμων μετρητών σε bitcoin.
«Η επένδυσή μας στο Bitcoin αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής κατανομής κεφαλαίου, η οποία επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy Michael Saylor.
«Αυτή η επένδυση αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι το Bitcoin, ως το πιο ευρέως αποδεκτό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, είναι ένα αξιόπιστο απόθεμα αξίας και ένα ελκυστικό επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο με περισσότερες δυνατότητες μακροπρόθεσμης ανατίμησης από το να διατηρεί κανείς μετρητά. Από την ίδρυσή του πριν από μια δεκαετία, το Bitcoin έχει αναδειχθεί ως σημαντικό assets στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η MicroStrategy έχει αναγνωρίσει το Bitcoin ως νόμιμο επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να είναι ανώτερο από τα μετρητά και, ως εκ τούτου, έχει καταστήσει το Bitcoin το κύριο στοιχείο στο χαρτοφυλάκιο της, ενώ μέρος των μετρητών είναι πλέον Bitcoin.
<a href=

Γιατί επενδύει σε Bitcoin;

Η MicroStrategy πέρασε μήνες για να καθορίσει τη στρατηγική κατανομής κεφαλαίου.
Η απόφασή να επενδύσει σε Bitcoin αυτή τη στιγμή οφείλεται εν μέρει στη συμβολή μακροοικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν το οικονομικό και επιχειρηματικό τοπίο δημιουργώντας μακροπρόθεσμους κινδύνους για το ταμείο της εταιρίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν προληπτικά.
Αυτοί οι μακροοικονομικοί παράγοντες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την οικονομική κρίση και τη δημόσια υγεία που προκλήθηκε από το COVID-19, τα πρωτοφανή κυβερνητικά μέτρα χρηματοοικονομικής τόνωσης, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθετήθηκε σε όλο τον κόσμο και την παγκόσμια πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα.
Πιστεύουμε ότι, από κοινού, αυτοί και άλλοι παράγοντες ενδέχεται να έχουν σημαντική υποτιμητική επίδραση στη μακροπρόθεσμη πραγματική αξία των νομισμάτων fiat και πολλούς άλλους συμβατικούς τύπους περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούνται παραδοσιακά ως μέρος των εταιρικών ταμειακών πράξεων.

Τι πιστεύει η Morgan Stanley

Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι η οικονομία θα ανακάμψει πιο αργά αλλά τα κέρδη θα είναι ακόμη.
Μάλιστα έχει αυξήσει την έκθεση στην Microstrategy η οποία σημειωτέον κατέχει σήμερα Bitcoin αξίας 880 εκατ ευρώ ενώ επένδυσε 250 εκατ ευρώ.
Η αξία της Microstrategy από 1,25 δις δολάρια τον Αύγουστο του 2020 έχει σπάσει ρεκόρ και αγγίξει τα 5 δισεκ. δολάρια.
Η Microstrategy έχει αυξηθεί ήδη 37% την πρώτη εβδομάδα του 2021 και το ράλι στην μετοχή θα πρέπει να αποδοθεί στην απόφαση μετατροπής των μετρητών σε Bitocin.
Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, η Microstrategy κατείχε bitcoin αξίας 1,125 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 70.470 bitcoin που αγοράστηκαν για 1.125 δισεκατομμύρια δολάρια σε μέση τιμή 15.964 δολάρια ανά Bitcoin.
H αξία των Bitcoin της Microstrategy είναι πλέον πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
<a href=

To Bitcoin δίνει υπερκέρδη

Η Greenpro Capital της Μαλαισίας αυξήθηκε 130% σε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της εταιρείας επενδύσεων ότι προτίθεται να ξεκινήσει Bitcoin fund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης