Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Γιατί το 2021 θα είναι έτος πληθωριστικού δράματος για τις ΗΠΑ

Phoenix Capital: Γιατί το 2021 θα είναι έτος πληθωριστικού δράματος για τις ΗΠΑ
Phoenix Capital: Το δολάριο αντιμέτωπο με το πληθωριστικό δράμα στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Το δολάριο ΗΠΑ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στην οικονομία των ΗΠΑ, αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Όπως τονίζει η Phoenix Capital η τελευταία πραγματική περίοδος πληθωρισμού που βίωσαν οι ΗΠΑ ήταν στη δεκαετία του 1970.
Εκείνη την εποχή, το μόνο πράγμα που σταμάτησε την πληθωριστική καταιγίδα ήταν ο πρόεδρος της Fed, Paul Volcker, ο οποίος αύξησε τα επιτόκια στο εκπληκτικό 19%.
Ο Volcker απολύθηκε από το οικονομικό επιτελείο που δημιούργησε αυτή την πληθωριστική πολιτική.
Και από τότε, κάθε πρόεδρος της Fed, φοβάται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.
Με άλλα λόγια, αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κανένας αξιωματούχος της Fed τύπου Paul Volcker που είναι πρόθυμος να κάνει «ό, τι χρειάζεται» για να σταματήσει ο πληθωρισμός.
Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα «εξοργιστεί» και θα εκτοξευτει….
Το παρακάτω διάγραμμα συγκρίνει την απόδοση του δείκτη S&P 500 με την απόδοση του ETF Emerging Market (EEM).
Όταν ο δείκτης S&P 500 υπερ-αποδίδει σε σχέση με το EEM, τότε υπάρχει ράλι και όταν το EEM υπερ-αποδίδει σε σχέση με το δείκτη S&P 500, τότε υπάρχει πτώση.
Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το γράφημα βρίσκεται σε σταθερή ανοδική τάση για το καλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας (από το 2011).
Ωστόσο, αυτή η ανοδική τάση φαίνεται να τελειώνει.
Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη περίοδο όπου οι αναδυόμενες αγορές θα υπερ- αποδίδουν σε σχέση με τον S&P 500 (παρόμοιο με αυτό που συνέβη το 2001-2011).
Γιατί έχει σημασία;
Επειδή ιστορικά αυτός ο λόγος «οδηγήσει» την πορεία του δολαρίου ΗΠΑ.
Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τον λόγο του δείκτη S&P 500/Αναδυόμενες αγορές (μπλε γραμμή) που επικαλύπτεται με το δολάριο ΗΠΑ (μαύρη γραμμή).
Όπως μπορείτε να δείτε, ο λόγος του δείκτη S&P 500/Αναδυόμενες Αγορές καθοδηγεί» το δολάριο ΗΠΑ για αρκετούς μήνες.
Επομένως, εάν ο λόγος του δείκτης S&P 500/EEM πρόκειται να εξαλείψει την τάση της bull market και να αρχίσει να καταρρέει, αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι το δολάριο ΗΠΑ να υποχωρήσει δραματικά όπως συνέβη από το 2001-2011.
Με απλά λόγια, αυτό θα σήμαινε την κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ σε μια αγορά μεγάλη «bear market» καθώς ο πληθωρισμός θα ξεσπάσει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, των εμπορευμάτων και των κρυπτονομισμάτων θα εκτοξευτούν καθώς το δολάριο θα καταρρέει.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης