Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι θα φέρει το «μπλε κύμα» των Δημοκρατικών στις μετοχές - Τράπεζες και Funds προβλέπουν από χάος έως... ράλι

Τι θα φέρει το «μπλε κύμα» των Δημοκρατικών στις μετοχές - Τράπεζες και Funds προβλέπουν από χάος έως... ράλι
Τι εκτιμούν 9 αναλυτές για την αντίδραση των αγορών στην επικράτηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
Αν και θεωρείτο το σενάριο με τις χαμηλότερες πιθανότητες, δηλαδή τη νίκη των Δημοκρατικών στο Λευκό Οίκο, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τελικά ήταν αυτό που επικράτησε στις ΗΠΑ.
Μετά και τις εκλογές στη Τζόρτζια, οι περισσότεροι αναλυτές προσπαθούν να διαγνώσουν την επόμενη μέρα των αγορών.
Και μπορεί να εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το πώς θα κινηθούν το 2021, αλλά όλοι ομονοούν σε έναν καταλύτη που θα κρίνει τελικά τα πάντα: στη φορολογία των επιχειρήσεων.
Ο Joe Biden, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει δεσμευτεί ότι θα αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων.
Και με την πλειοψηφία στα δύο σώματα υπέρ του, είναι ικανός να προωθήσει τα σχέδια του.
Θα το κάνει όμως;
Αυτός είναι κατά τους αναλυτές ο καταλύτης που θα κρίνει τα πάντα…

Τι εκτιμούν συγκεκριμένα οι επενδυτικές τράπεζες και funds;

Citigroup: Έρχεται μεγάλη διόρθωση στη Wall Street, προκρίνονται επιλεκτικές αγορές στα χαμηλά

Για μεγάλη διόρθωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο κάνει λόγο με report της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup, η οποία, αφού υποβαθμίζει τη Wall Street, προκρίνει ως αποδοτική λύση επιλεκτικές αγορές στα χαμηλά.
Καταλύτης για την υποβάθμιση της Wall Street από τη Citigroup είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, που διογκώνεται και αποτελεί σοβαρή απειλή για το δολάριο.

Jefferies: Άνοδος στις 4.295 μονάδες ή +13% για τον S&P 500 έως το τέλος του 2021

Θεαματική άνοδο στο ύψος των 4.295 μονάδων, ή +13%, από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 η επενδυτική τράπεζα Jefferies.
Τα μέλη των Δημοκρατικών που βρίσκονται στο Κογκρέσο είναι αποφασισμένα να λάβουν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, με επίκεντρο τομές όπως η βιομηχανία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της Jefferies, Sean Darby.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Darby, η νέα κυβέρνηση Biden αναμένεται να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία, όπως έχει σχεδιαστεί, θα κατευθυνθούν προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις υποδομές.
Στο μεταξύ, η Jefferies θεωρεί πως ο S&P 500 θα φτάσει τις 4.295 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021, μια αύξηση της τάξεως του 13%.

Rabobank: Ακάθεκτες οι αγορές, παρά τον πολιτικό διχασμό στις ΗΠΑ

Ακάθεκτες συνεχίζουν τη φρενήρη ανοδική τους πορεία οι αγορές, παρά το σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Μάλλον, η ανοδική τάση οφείλεται στο γεγονός πως ο πρόεδρος Biden, μετά το δημοκρατικό «σκούπισμα» θα έχει τη δυνατότητα να περάσει ένα νέο, γενναίο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

GMO: Ετοιμαστείτε για ημέρες... Αποκάλυψης στις αγορές - Από που θα έλθει το κραχ

Να ετοιμαστούν για ημέρες... Αποκάλυψης, προειδοποιεί ο Jeremy Grantham της GMO, καθώς η μακρά bull market έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη επική φούσκα.
Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή του, ο Grantham επισημαίνει ότι η ακραία υπερτίμηση, οι εκρηκτικές αυξήσεις τιμών, η φρενήρη έκδοση χρέους και η κερδοσκοπική συμπεριφορά επενδυτή, έχουν δημιουργήσει μία από τις μεγάλες φούσκες της οικονομικής ιστορίας, ακριβώς όπως έγινε το 1929 και το 2000.

UBS: Υπερβολικές οι ανησυχίες για τη φούσκα στις αγορές

Υπερβολικούς χαρακτηρίζει τους φόβους για την ύπαρξη φούσκας η UBS, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το ράλι ανόδου στις μετοχές θα συνεχιστεί, εξαιτίας της υποχώρησης της πανδημίας και της υποστηρικτικής πολιτικής που έχουν ακολουθήσει οι αρχές.
Η UBS δεν βλέπει σήμερα οι αποτιμήσεις να αποτελούν εμπόδιο για τη συνέχιση του ράλι των μετοχών, ειδικά σε ένα περιβάλλον με συνεχιζόμενα κίνητρα πολιτικής και διάθεση εμβολίων.

Credit Suisse: Το Blue wave θα οδηγήσει τον S&P 500 υψηλότερα, στις 4.200 μονάδες

Στις 4.200 μονάδες, από 4.050 μονάδες προηγουμένως, αύξησε τον στόχο του δείκτη S&P 500 η Credit Suisse, εξαιτίας της επικράτησης των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Βασικός μοχλός της καλύτερης επίδοσης θα είναι η αναμενόμενη δημοσιονομική πολιτική από τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, αλλά και ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού.
"Οι Δημοκρατικοί πήραν και τις δύο έδρες της Γερουσίας της Τζόρτζια, ανοίγοντας το δρόμο για τον Biden να εφαρμόσει την ατζέντα του ευρύτερα", ανέφερε η Credit Suisse.
"Αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετα κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των πληρωμών σε ιδιώτες".
Σε αυτό το πλαίσιο, η Credit Suisse αύξησε και την εκτίμηση κερδών ανά μετοχή του 2021 για τον S&P 500 σε 175 δολάρια από 168 δολάρια και η εκτίμηση του 2022 σε 200 δολάρια από 190 δολάρια.

Bank of America: Πουλήστε μετοχές

Την πώληση μετοχών λόγω των εύθραυστων τιμών προτείνει η Bank of America, καθώς τα εβδομαδιαία στοιχεία τις ροές των κεφαλαίων έδειξαν επέλαση των επενδυτών στις money markets.
Παράλληλα, οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στη «φούσκα» του bitcoin.
Σύμφωνα με την BofA, η τάση «αγοράστε τα πάντα» που επικράτησε το 2020, συνεχίζεται και το 2021, ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν επιβράδυνση στα ριψοκίνδυνα assets, καθώς η αισιοδοξία λόγω των μέτρων οικονομικής και δημοσιονομικής στήριξης, θα φτάσει στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2021.

Barron's: Το Blue Wave τρομάζει τις τεχνολογικές μετοχές

Το Blue Wave που φοβίζει τον τεχνολογικό κλάδο, «έσκασε στην Τζόρτζια, αναφέρεουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Barron's.
Όπως εξηγούν, εάν οι δύο Δημοκρατικοί θριαμβεύσουν στις κρίσιμες εκλογές για τη Γερουσία, θα ελέγχουν το Κογκρέσο.

DeVere Group: Η νίκη των Δημοκρατικών θα κλονίσει τη Wall

O έλεγχος του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς θα κλονίσει τη Wall Street, δήλωσε ο Nigel Green, διευθύνων σύμβουλος της deVere Group.
Όπως εξήγησε, ο έλεγχος της Γερουσίας θα ανοίξει το δρόμο για τους Δημοκρατικούς να εφαρμόσουν υψηλότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας - και αυτό, με τη σειρά του, θα προκαλέσει  ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού.
«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο έλεγχος της Γερουσίας θα επιτρέψει στον Biden να προωθήσει την ατζέντα του, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ζητημάτων όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί - που αμφισβητούνται από τους Ρεπουμπλικάνους - και θα του επιτρέψουν να ανατρέψει ορισμένες από τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές του Trump», τονίζει  ο διευθύνων σύμβουλος της deVere.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης