Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι θα σημάνει για τη Wall η νίκη των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια - «Τρόμος» στις μετοχές τεχνολογίας - Πτώση «βλέπουν» οι αναλυτές

Τι θα σημάνει για τη Wall η νίκη των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια - «Τρόμος» στις μετοχές τεχνολογίας - Πτώση «βλέπουν» οι αναλυτές
Οι αναλυτές προβλέπουν σημαντική πτώση στους δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς
Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Τζόρτζια των ΗΠΑ για τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται αναλυτές και επενδυτές, καθώς η διαφαινόμενη νίκη των Δημοκρατικών «τρομάζει τη Wall Street και ιδιαίτερα τον κλάδο τεχνολογίας.
Οι αναλυτές προβλέπουν σημαντική πτώση στους δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, με τον κλάδο τεχνολογίας να ανησυχεί για τις πολιτικές αυστηρότερου ελέγχου που θα εφαρμόσουν οι Δημοκρατικοί υπό την διακυβέρνηση του Joe Biden.
«Εάν οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν τον έλεγχο και στα δύο νομοθετικά σώματα, τότε θα υπάρξει περισσότερη πίεση για να ρυθμιστεί ένας κλάδος που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανάπτυξη και αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στην αγορά», σχολιάζει ο Sebastien Galy, μακροοικονομικός στρατηγικός αναλυτής της Nordea Asset Management.

Oppenheimer: Πτώση 10% στον S&P 500 εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις 2 έδρες της Τζόρτζια

Η Oppenheimer εκτιμά ότι πιθανή νίκη των Δημοκρατικών στις δύο αμφισβητούμενες έδρες της Γερουσίας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική πτώση στις αγορές.
«Σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις δύο έδρες, αναμένουμε ότι ο S&P 500 να είναι ευάλωτος και να σημειώσει πτώση από 6% έως 10%», έγραψε ο John Stoltzfus της Oppenheimer.
«Οι αγορές προτιμούν το Capitol Hill της Ουάσιγκτον να έχει αρκετές ισορροπίες στην πολιτική εξουσία ενός μόνο κόμματος», πρόσθεσε.

Ο ρόλος των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν ήδη τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ένα sweep της Δημοκρατικής Γερουσίας «θα ήταν αρνητικό για τις επιχειρήσεις με την πιθανότητα οι εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές να αυξηθούν σημαντικά», πρόσθεσε ο Stolzfus.
«Επιπλέον, ένα δημοκρατικό sweep στη Τζόρτζια θα μπορούσε πιθανότατα να αυξήσει τη δημιουργία και τη δαπάνη ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος σε μια εποχή που πολλοί ψηφοφόροι, συμμετέχοντες στην αγορά και επιχειρηματικοί ηγέτες ανησυχούν για το αρκετά μεγάλο χρέος στο οποίο το Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε μέσω δημοσιονομικών κινήτρων».

Οι ισορροπίες

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον μία έδρα στη Γερουσία για να κατέχουν μια μικρή πλειοψηφία.
Εάν χάσουν και τις δύο έδρες, τότε η Γερουσία θα χωριστεί 50/50, με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Kamala Harris να έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Trump έχασε την πολιτεία της Τζόρτζια από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden.

Barron's: Το Blue Wave τρομάζει τις τεχνολογικές μετοχές

Το Blue Wave που φοβίζει τον τεχνολογικό κλάδο, «έσκασε στην Τζόρτζια, αναφέρεουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Barron's.
Όπως εξηγούν, εάν οι δύο Δημοκρατικοί θριαμβεύσουν στις κρίσιμες εκλογές για τη Γερουσία, θα ελέγχουν το Κογκρέσο.

DeVere Group: Η νίκη των Δημοκρατικών θα κλονίσει τη Wall

O έλεγχος του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς θα κλονίσει τη Wall Street, δήλωσε ο Nigel Green, διευθύνων σύμβουλος της deVere Group.
Όπως εξήγησε, ο έλεγχος της Γερουσίας θα ανοίξει το δρόμο για τους Δημοκρατικούς να εφαρμόσουν υψηλότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας - και αυτό, με τη σειρά του, θα προκαλέσει  ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού.
«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο έλεγχος της Γερουσίας θα επιτρέψει στον Biden να προωθήσει την ατζέντα του, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ζητημάτων όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί - που αμφισβητούνται από τους Ρεπουμπλικάνους - και θα του επιτρέψουν να ανατρέψει ορισμένες από τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές του Trump», τονίζει  ο διευθύνων σύμβουλος της deVere.
«Το γεγονός ότι τα futures για τον τεχνολογικό Nasdaq υποχώρησαν σημαντικά, καταδεικνύει τους φόβους ότι ο Biden θα μπορούσε να κινηθεί κόντρα στις Big Tech», ανέφερε ο Nigel Green.
Όπως τονίζει, οι αγορές ήλπιζαν σε ένα διχασμένο Κογκρέσο, καθώς ο Biden που κέρδισε την προεδρία φέρνει σταθερότητα και σιγουριά, αλλά θα προτιμούσαν η Γερουσία να παραμείνει στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης