Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Το bitcoin θα φτάσει στα 146.000 δολ. - Ο... ανταγωνισμός με τον χρυσό

JP Morgan: Το bitcoin θα φτάσει στα 146.000 δολ. - Ο... ανταγωνισμός με τον χρυσό
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 575 δισ. δολ.
Περαιτέρω περιθώρια ανόδου βλέπει η JP Morgan για το bitcoin, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω κρυπτονόμισμα θα αρχίσει να ανταγωνίζεται τον χρυσό ως προς την προσέλκυση επενδυτικών ροών.
Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να κάνει ράλι και να φτάσει στα 146.000 δολ. μακροπρόθεσμα καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό ως ένα «εναλλακτικό» νόμισμα.
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 575 δισ. δολ..
Σύμφωνα με τη JP Morgan, θα πρέπει να ενισχυθεί κατά 4,6 φορές για να αντισταθμίσει τα 2,7 τρισ. δολ. από τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στον χρυσό.
Προκειμένου, το market value του bitcoin να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, η μεταβλητότητα των τιμών θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά για ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών και να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις.
Το Bitcoin είναι γνωστό για την έντονη για την έντονη μεταβλητότητα του και κατέγραψε απότομη μείωση τη Δευτέρα λίγο κάτω από τα 38.000 δολ. λίγες ημέρες μετά την επίτευξη αυτού του επιπέδου.
«Αυτή η μακροπρόθεσμη ανοδική βάση που βασίζεται στην εξίσωση κεφαλαιοποίηση της αγοράς του bitcoin με εκείνη του χρυσού για επενδυτικούς σκοπούς εξαρτάται από τη μεταβλητότητα του bitcoin που συγκλίνει με εκείνο του χρυσού μακροπρόθεσμα» αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan.
«Ο λόγος είναι ότι, για τους περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, η αστάθεια κάθε κατηγορίας έχει σημασία όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνου χαρτοφυλακίου και όσο υψηλότερη είναι η μεταβλητότητα μιας κατηγορίας assets, τόσο υψηλότερο είναι το επιχειρηματικό κεφάλαιο που καταναλώνεται από αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων» επισημαίνει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης