Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Great Reset ή Μεγάλη Επαναφορά, τι αφορά; – Πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum προωθεί την νέα κανονικότητα

Great Reset ή Μεγάλη Επαναφορά, τι αφορά; – Πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum προωθεί την νέα κανονικότητα
Έχετε σκεφθεί την άμεση φορολογία σε πραγματικό χρόνο; - Έχετε αναρωτηθεί εάν στο μέλλον οι άνθρωποι σαρώνονται από ειδικά μηχανήματα για πρόβλεψη συμπεριφοράς
Great Reset ή Μεγάλη Επαναφορά.
Είναι βέβαιο ότι το έχετε διαβάσει ή ακούσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα.
Τι είναι όμως το Great Reset;
Είναι ένα σενάριο συνωμοσιολόγων;
Είναι ένα σενάριο ψεκασμένων;
Δυστυχώς για τους δήθεν πραγματιστές είναι μια πραγματικότητα και δεν την προωθεί κάποιος συνομοσιολόγος αλλά ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum WEF.
Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum συμμετέχουν πρωθυπουργοί, πρόεδροι κρατών, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων δηλαδή η πολιτική και οικονομική ελίτ.

Η Μεγάλη επαναφορά

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι στο μυαλό όλων, είτε το γνωρίζουν όλοι είτε όχι αναφέρει σε άρθρο του το Mises Institute το Think Tank από την Αυστρία.
 Στο βιβλίο του, ο COVID-19: The Great Reset, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος Klaus Schwab, γράφει ότι η κρίση covid-19 πρέπει να θεωρηθεί ως «ευκαιρία για να γίνουν όλες οι μεγάλες αλλαγές και επιλογές πολιτικής που θα θέσουν τις οικονομίες στο δρόμο προς ένα πιο δίκαιο, πιο πράσινο μέλλον.
Παρόλο που ο Schwab προωθεί τη Μεγάλη Επαναφορά εδώ και χρόνια, η κρίση με αφορμή τον κορωνοιό αποτελεί άριστο πρόσχημα για εφαρμογή του.
Σύμφωνα με τον Schwab, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι το παγκόσμιο σύστημα θα επιστρέψει στους προηγούμενους τρόπους λειτουργίας του.
Αντίθετα, ο Schwab προτείνει ότι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν ή θα έπρεπε να εφαρμοστούν σε αλληλοσυνδεόμενους, αλληλοεξαρτώμενους τομείς για να δημιουργήσουν ένα νέο κανονικό.
Now is the time for a 'great reset' of capitalism | World Economic Forum
Θα «αμφισβητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι»….

Ποια τεχνολογία μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κυριαρχήσει το 2021;
 Λοιπόν, τι είναι το Great Reset και ποιο είναι το νέο φυσιολογικό που θα καθιερώσει;
Η Μεγάλη Επαναφορά θα οδηγήσει σε μικρότερα εισοδήματα.
Η Μεγάλη Επαναφορά θα οδηγήσει στην σύγκλιση των οικονομικών, νομισματικών, τεχνολογικών, ιατρικών, περιβαλλοντικών, στρατιωτικών και συστημάτων διακυβέρνησης.
Η Μεγάλη Επαναφορά θα περιλαμβάνει τεράστιους μετασχηματισμούς σε καθέναν από αυτούς τους τομείς, αλλαγές οι οποίες, σύμφωνα με τον Schwab, όχι μόνο θα αλλάξουν τον κόσμο μας, αλλά και θα μας οδηγήσουν να «αμφισβητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι».

Μεγάλη επαναφορά στην Οικονομία με άμεση φορολογία σε πραγματικό χρόνο

Όσον αφορά την οικονομία και τη νομισματική πολιτική, η Μεγάλη Επαναφορά θα περιλαμβάνει μια ενοποίηση του πλούτου, αφενός, και την πιθανή διαμόρφωση ενός καθολικού – ενιαίου βασικού εισοδήματος από την άλλη.
Μπορεί να περιλαμβάνει τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένης μιας ενοποιημένης συγκέντρωσης τραπεζικών και τραπεζικών λογαριασμών, άμεση φορολογία σε πραγματικό χρόνο, αρνητικά επιτόκια και κεντρική εποπτεία και έλεγχο των δαπανών και του χρέους.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση

Ενώ κάθε πτυχή του Great Reset περιλαμβάνει την τεχνολογία ως βάση των μεγάλων αλλαγών, το Great Reset συνεπάγεται συγκεκριμένα την «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», ή την δημιουργία υπερ-ανθρώπων, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του DNA και του γονιδιώματος του ανθρώπου, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής και τη διείσδυσή τους σε ανθρώπινα σώματα και εγκέφαλους.
Φυσικά, η τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση οδηγεί σε πλεονασμό την ανθρώπινη εργασία η οποία θα αντικατασταθεί από την ρομποτική και τους αυτοματισμούς.
Αλλά επιπλέον, ο Schwab χαιρετίζει τη χρήση νανοτεχνολογίας και ειδικών σαρώσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο με νέα τεχνολογία για την πρόβλεψη και προφύλαξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ιατρικά διαβατήρια

Η Μεγάλη Επαναφορά σημαίνει την έκδοση ιατρικών διαβατηρίων, που πρόκειται να ψηφιοποιηθούν σύντομα, καθώς και τη διαφάνεια των ιατρικών αρχείων που περιλαμβάνουν το ιατρικό ιστορικό, το γενετικό ιστορικό και την κατάσταση των ασθενειών.
Αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εμφύτευση μικροτσίπ που θα επέτρεπαν σε ένα κεντρικό σύστημα να διαβάζει την κατάσταση της υγείας σου και της συμπεριφοράς σου.
Η διέλευση των εθνικών συνόρων μπορεί κάποια μέρα να περιλαμβάνει μια λεπτομερή σάρωση του εγκεφάλου για την εκτίμηση του κινδύνου ασφάλειας ενός ατόμου».
Στο μέτωπο των γονιδίων, το Great Reset περιλαμβάνει εξέλιξη της γενετικής μηχανικής και τη σύντηξη της γενετικής, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής.

Great Reset και στον στρατό

Με στρατιωτικούς όρους, το Great Reset συνεπάγεται τη δημιουργία νέων χώρων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοχώρων και του ανθρώπινου εγκεφάλου ως χώρου μάχης.
Όσον αφορά τη διακυβέρνηση, η Μεγάλη Επαναφορά σημαίνει όλο και πιο συγκεντρωτική, συντονισμένη και διευρυμένη κυβέρνηση.
Θα σηματοδοτήσει τη σύγκλιση εταιρειών και κρατών και την ψηφιοποίηση κυβερνητικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης 5G ή 6G ή 10G και αλγορίθμων πρόβλεψης, σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησης της «προληπτικής διακυβέρνησης» της συμπεριφοράς του ανθρώπου και των συστημάτων.

Προπαγάνδα με τον μανδύα του αναπόφευκτου  

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι μόνο μια συντονισμένη εκστρατεία προπαγάνδας που καλύπτεται από τον μανδύα του αναπόφευκτου.
Αντί για μια απλή θεωρία συνωμοσίας, όπως αναφέρουν οι New York Times, το Great Reset είναι μια απόπειρα συνωμοσίας των κοινωνικοοικονομικών σχεδιαστών του πλανήτη, των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Η προπαγάνδα

Για να μπορέσει το WEF να προσελκύσει τις κοινωνικές μάζες προβάλλει την ρητορική, όπως  «οικονομική ισότητα», «δικαιοσύνη», «ένταξη» και «κοινό πεπρωμένο της ανθρωπότητας» μεταξύ άλλων ευφημιών.
Πρόκειται για βαρύγδουπες φράσεις που χρησιμοποιεί και ο σοσιαλισμός αν και ο οικονομικός σοσιαλισμός δεν μπορεί ποτέ να εφαρμοστεί, είναι πάντα μόνο πολιτικός και ιδεολογικός).
Το Great Reset είναι το νέο όραμα μιας βιο-τεχνο-φεουδαρχικής παγκόσμιας τάξης, με κοινωνικοοικονομικούς σχεδιαστές – διαμορφωτές και το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας να καταστούν το μεγάλο πείραμα.
Οι κυβερνήσεις θα πάψουν να ενεργούν σε εθνικό επίπεδο, θα έχουμε μια κεντρική κυβέρνηση και τις κατ’ επίφαση εθνικές κυβερνήσεις.
Οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης