Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: To 26% των Αμερικανών έχει ανοσία στον κορωνοϊό

Goldman Sachs: To 26% των Αμερικανών έχει ανοσία στον κορωνοϊό
Τo 26% των Αμερικανών πολιτών έχει ανοσία στον κορωνοϊό, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs
Τo 26% των Αμερικανών πολιτών έχει ανοσία στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Αν μη τι άλλο, η φράση «ανοσία της αγέλης» κυνηγά τους ειδικούς στον τομέα της δημόσιας υγείας από τότε που ο SARS-CoV-2 ξέσπασε πριν από έναν χρόνο από στην επαρχία Hubei της Κίνας (το γονιδίωμα του ιού δείχνει ότι οι πρώτες μολύνσεις στη Δύση εμφανίστηκαν εβδομάδες προτού οι Κινέζοι αξιωματούχοι ειδοποιήσουν τον ΠΟΥ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020).
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν σχηματιστεί δύο στρατόπεδα.
Από τη μια πλευρά είναι οι επιστήμονες που τάσσονται υπέρ του lockdown, ενώ άλλοι, όπως επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell, τίθενται υπέρ της επίτευξης ανοσίας της αγέλης, χωρίς να κλείσει η οικονομία.
Πέρα από τα παραπάνω ο όρος «ανοσία της αγέλης» έχει λάβει νέα σημασία.
Επιστήμονες όπως ο Dr. Anthony Fauci τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν αυτή τη νεφελώδη περιοχή όπου, σύμφωνα με επιδημιολόγους, αρκετοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ή / και μολυνθεί από τον ιό, οπότε οι μολύνσεις δεν μπορούν πλέον να εξαπλωθούν.

Ανοσία της αγέλης

Σε αυτό το σημείο, ο κόσμος θα έχει φτάσει το στάτους της Κίνας, η οποία έχει, όπως υποστηρίζει, επανέλθει στην κανονικότητα.
Στη Χώρα του Δράκου, θεωρούν πλέον τον κορωνοϊό ένα απλό… κρύωμα, και όχι μια θανατηφόρο νόσο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι γνωστό ακόμη ποιο είναι το κατώφλι επίτευξης ανοσίας της αγέλης, παρότι πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό επιτυγχάνεται όταν αποκτήσει τα σχετικά αντισώματα το 70% του πληθυσμού.
Πλέον, στις ΗΠΑ, με 1 εκατομμύριο πολίτες να έχουν εμβολιαστεί, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η ανοσία της αγέλης αγγίζει το 26%.
Αν αυτό το ποσοστό είναι ακριβές, περίπου το 1/3 του πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα ήδη.
Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που έρχονται από τις ανεπτυγμένες χώρες και τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με την Goldman Sachs, ορισμένα νούμερα μπορεί να είναι μικρότερα, παρότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσιάζονται να βαίνουν πτωτικά.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν πληγεί περισσότερο έχουν υψηλότερα ποσοστά ανοσία - αλλά όχι πολύ υψηλότερα - από ευρωπαϊκά έθνη όπως το Βέλγιο και η Ιταλία (που και οι δύο υιοθέτησαν την τακτική των lockdowns).

Φυσικά, αυτή η έρευνα βασίζεται σε μια σειρά υποθέσεων που μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης