Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Αισιοδοξία για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ

tags :
Rabobank: Αισιοδοξία για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ
Αισιοδοξία γεννούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ, επισημαίνει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Αισιοδοξία γεννούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ, το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, μπορεί να «κλείσει» στα 900 δισεκ. δολ., όπως υποστηρίζει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Οι μετοχές κυμάνθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με πολλούς δείκτες να αγγίζουν ιστορικά υψηλά.
Την ίδια στιγμή, ο δείκτης δολαρίου κατέρρευσε, αγγίζοντας χαμηλά διετίας.
Και ενώ τα αρχικά στοιχεία από τα αιτήματα καταβολής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ δεν ήταν αρκετά πειστικά, οι λιανικές πωλήσεις τον μήνα Νοέμβριο «έδειξαν» σαφή επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομία.
Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου η ανάπτυξη έσπασε κάθε ρεκόρ στις ΗΠΑ, αντίθετα με τον Νοέμβριο, που έπεσε -1%, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη για τη θεσμοθέτηση και την εκταμίευση του πολυαναμενόμενου δημοσιονομικού πακέτου.
Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αποστολή τσεκ 300 δολάρια σε εβδομαδιαία βάση, ως μέτρο καταπολέμησης των επιπτώσεων της ανεργίας.
Ενώ το outlook της αμερικανικής οικονομία θα βελτιωθεί από την υποστήριξη των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, υπάρχουν σοβαρές μεταβλητές κινδύνου.
Ο διασωληνώσεις λόγω Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν επιβληθεί διαφόρων ειδών περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή διασποράς του ιού, με βαριές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα.

Τι λέει η Fed

H τελευταία συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική το 2020, προεδρεύοντος του Jerome Powell, επεσήμανε με πολύ εμφατικό τρόπο πως είναι επείγον να ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η FOMC παρείχε guidance σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Όπως αναφέρθηκε σχετικά, θα συνεχίσει το πρόγραμμα πράξεων ανοικτής αγοράς το οποίο εκπονεί ύψους 120 δισεκ. δολ., με τα 80 δισεκ. δολ. να προορίζονται για την αγορά ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου και τα 40 δισεκ. δολ. να προορίζονται για την αγορά τίτλων ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.
Η Fed «φρέσκαρε» τις εκτιμήσεις για τα μάκρο το 2021 και το 2022.
Μάλιστα, συμπεριέλαβε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης