Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους εμβολιασμούς Covid είναι η εμπιστοσύνη

Goldman Sachs: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους εμβολιασμούς Covid είναι η εμπιστοσύνη
Η Goldman επισημαίνει ότι τα "ζητήματα ζήτησης" είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στις ΗΠΑ, ενώ τα "ζητήματα εφοδιασμού" είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αναδυόμενες οικονομίες
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους εμβολιασμούς έναντι του Covid - 19 είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών διαπιστώνει η Goldman Sachs, αναφέροντας λεπτομερώς τις προοπτικές διάθεσης εμβολίων τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.
Καθώς η FDA ετοιμάζεται να χορηγήσει την ουσιαστικά αναπόφευκτη έγκριση του εμβολίου της Moderna mRNA COVID αργότερα αυτήν την εβδομάδα, η επενδυτική τράπεζα έχει επεκτείνει το μηνιαίο μοντέλο προβλέψεων για τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβάνοντας τις κύριες αναδυόμενες αγορές και τους δέκα κορυφαίους υποψήφιους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs η προοπτική ότι θα μπορούσαμε να δούμε πραγματικά μια ποσότητα δόσεων εμβολίου νωρίτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν, μάλλον δεν θα επιβεβαιωθεί.
Το βασικό σενάριο είναι ότι θα μπορούσαν να χορηγηθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 85% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του επόμενου έτος.


Το χρονοδιάγραμμα της διανομής

Αλλά υποθέτοντας ότι όλες οι εταιρείες εμβολίων πληρούν τους διάφορους αναπτυξιακούς τους στόχους (οι οποίοι, αν το παρελθόν είναι κάποιος οδηγός, πιθανότατα δεν θα συμβεί) η Goldman πιστεύει ότι είναι "ρεαλιστικό" να περιμένουμε ότι το 50% του αναπτυγμένου κόσμου θα εμβολιαστεί έως τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, έως τον Μάιο για τον Καναδά, έως τον Ιούνιο για την ΕΕ και την Αυστραλία και έως τον Ιούλιο για την Ιαπωνία.

Οι περισσότερες μεγαλύτερες αναδυόμενες χώρες μπορούν να αναμένουν να πληρούν το όριο του 50% κάποια στιγμή κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Ενώ η Goldman αναμένει ότι οι προβολές της θα είναι πιο «ανθεκτικές», οι στόχοι παραγωγής, λόγω των διαφορετικών περιπτώσεων γύρω από την ικανότητα αποθήκευσης και διανομής τους, είναι πιο «ευάλωτο» στο να αποτραπεί.

Η ζήτηση και η διανομή των εμβολίων

Ό, τι κι αν συμβεί τελικά, η Goldman αναμένει ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, οι προμήθειες στον αναδυόμενο κόσμο θα ακολουθούν πάντα τον αναπτυσσόμενο κόσμο και - το πιο σημαντικό - ο αναπτυσσόμενος κόσμος δεν θα δει το ποσοστό εμβολιασμού του να αρχίσει πραγματικά να αυξάνεται μέχρις ότου ο αναπτυγμένος κόσμος εξασφαλίσει οι πολίτες του να λάβουν τις πρώτες δόσεις.
Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα διαγράμματα που καταρρίπτουν εμπόδια στους επίσημους στόχους εμβολιασμού σε διάφορες χώρες, η Goldman επισημαίνει ότι τα "ζητήματα ζήτησης" είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στις ΗΠΑ, ενώ τα "ζητήματα εφοδιασμού" είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αναδυόμενες οικονομίες. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης