Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Αυξάνεται ο κίνδυνος εκτίναξης του πληθωρισμού λόγω Biden

Phoenix Capital: Αυξάνεται ο κίνδυνος εκτίναξης του πληθωρισμού λόγω Biden
Οι ΗΠΑ βρίσκονταν ήδη σε τροχιά αύξησης του πληθωρισμού πριν ο Joe Biden κερδίσει τις εκλογές, αναφέρει η Phoenix Capital
Η εκλογή της νέας κυβέρνησης Biden από το σώμα των εκλεκτόρων στις 14 Δεκεμβρίου 2020 αυξάνει τον κίνδυνο εκτίναξης των πληθωριστικών πιέσεων, υποστηρίζει με ανάλυσή της η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital.
Ειδικότερα, η Phoenix Capital παραδέχεται το λάθος της σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν, ο Donald Trump θα είχε μια δεύτερη θητεία διά της δικαστικής οδού.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια των Ρεπουμπλικανών για δεύτερη θητεία, απορρίπτοντας την αγωγή του Τέξας και άλλων 17 πολιτειών για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Παρότι λοιπόν υπήρχαν ένορκες μαρτυρίες από χιλιάδες υπαλλήλους για απάτη, παρότι η στατιστική ανάλυση δείχνει απάτη, παρότι βάσει ιστορικού και ανακολουθιών τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή ως απαράδεκτη.
Με άλλα λόγια, όπως επισημαίνει η Phoenix Capital, «έγινε λάθος εκτίμηση, ωστόσο τώρα πρέπει να υπάρξει εστίαση στις αγορές και το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτές».
Προς το παρόν, οι χρηματιστές λατρεύουν το γεγονός πως ο Biden θα αξιοποιήσει τόσο το όπλο της νομισματικής χαλάρωσης της Fed όσο και τη δημοσιονομική πολιτική.
Οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε τροχιά αύξησης του πληθωρισμού πριν ο Joe Biden κερδίσει τις εκλογές και αρχίσει να στρατολογεί «εκτυπωτές χρήματος» όπως η Janet Yellen.
Τώρα, με διακυβέρνηση Biden το ζήτημα δεν είναι αν θα έχουμε πληθωρισμό, αλλά πότε θα τον έχουμε.
Σε αυτό το ριπόρτ μας, το δολάριο συνεχίζει να κατρακυλά, με το μοτίβο που ακολουθεί να θυμίζει το 2015.

Μια κατάρρευση σε αυτό το σημείο, θα δώσει σήμα υψηλών πληθωριστικών πιέσεων.
Αξίζει να επισημάνουμε πως ο χρυσός θα αγγίξει νέα υψηλά σε κάθε νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης