Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HellasFin: Το ευρωπαϊκό bazooka ρευστότητας είναι ακόμη ενεργό

tags :
HellasFin: Το ευρωπαϊκό bazooka ρευστότητας είναι ακόμη ενεργό
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα νομισματικό πρόγραμμα ενίσχυσης οκτώ σημείων 
Για άλλη μία φορά την προηγούμενη εβδομάδα, η ομοβροντία της επίτευξης συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού όγκου 1,8 τρισεκ. ευρώ, αλλά και οι αποφάσεις της ΕΚΤ στην τελευταία για το 2020 συνεδρίαση της, εξασφάλισαν την αίσθηση της ανεπιφύλακτης και ανεξάντλητης υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας αλλά και των αγορών μεσούσης της πανδημίας.
Στη σύνοδο της ΕΕ η παράκαμψη ενός επαπειλούμενου βέτο εκ μέρους της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, άνοιξε τον δρόμο στην άμεση αντιμετώπιση της ταλανισμένης ιδιωτικής κατανάλωσης στην επικράτεια της ΕΕ, αλλά και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των μελών της τα επόμενα χρόνια.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα νομισματικό πρόγραμμα ενίσχυσης οκτώ σημείων.
Το σημαντικότερο όλων, ήταν η διεύρυνση του αντιπανδημικού προγράμματος PEPP κατά 500 δις ευρώ, ανεβάζοντας το στα 1,85 τρις και η επέκταση της διάρκειας του μέχρι τον Μάρτιο του 2022 από τον Ιούνιο του 2021.
Οι αποφάσεις/ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας λοιπόν, ανανέωσαν το υποστηρικτικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικονομίας, μέσω της για όσο χρειαστεί διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής και της δημοσιονομικής επέκτασης με στόχο την μείωση της αβεβαιότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης καταναλωτών και επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης