Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο +5,3% το αμερικανικό ΑΕΠ το 2021 - Εξαιρετικά θετικό νέο το εμβόλιο

Goldman Sachs: Στο +5,3% το αμερικανικό ΑΕΠ το 2021 - Εξαιρετικά θετικό νέο το εμβόλιο
Ως εξαιρετικά θετικό νέο θεωρεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ως εξαιρετικά θετικό νέο αποτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αναθεωρώντας επί τα βελτίω την εκτίμησή της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2021 στο +5,3%, από 5%
Ειδικότερα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά με τον μαζικό εμβολιασμό των ασθενών προ των πυλών, η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο έτος.
Image
Παρά την επιδείνωση των δεδομένων σχετικά με την πανδημία, η κατανάλωση τον Νοέμβριο δεν παρουσίασε μεγάλη οπισθοχώρηση.
Image
Παρότι λοιπόν αναμενόταν περαιτέρω κάμψη και διατήρηση των κινδύνων συρρίκνωσης, η Goldman Sachs αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τον αντίκτυπο του ιού.
Image
Τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου είναι εξαιρετικά θετικά και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, σε ό,τι αφορά τις αγορές.
Η Goldman Sachs αναμένει ότι οι πρώτες διαθέσιμες δόσεις θα κατευθυνθούν σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τα μέσα Δεκεμβρίου και έπειτα.
Ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα έπεσε ραγδαία κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της πανδημίας, η έλλειψη δρακόντειων περιορισμών αναζωπύρωσαν την καταναλωτική ζήτηση.
Τα αποθέματα έχουν προσαρμοστεί αναλόγως, ενώ αναμένεται ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι μικρότερες τους επόμενους μήνες.
Image

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τον μήνα Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2020, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ενισχυθεί κατά +5%.
Image
Η τράπεζα, παρότι αφήνει αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το 2021 σε ό,τι αφορά το επίπεδο του πραγματικού ΑΕΠ στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο αντίκτυπός λόγω του εμβολίου συνεπάγεται ισχυρότερο α’ τρίμηνο και μέτρια διαδοχική αύξηση του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο.
Ειδικότερα, το 2021 η ανάπτυξη για το α’, το β’, το γ’ και το δ’ τρίμηνο αντίστοιχα θα είναι +3% / + 8,5% / + 5% / + 4% το 2021, έναντι +1% / + 9,5% / + 7,3% / + 4,5% προηγουμένως.
Η νέα πρόβλεψή της Goldman Sachs θα αυξήσει την ετήσια ανάπτυξη του 2021 στο + 5,3% (έναντι εκτίμησης + 5,0% αρχικά) και τη μείωση του δ’ τριμήνου στο + 5,1% (έναντι εκτίμησης + 5,5% αρχικά).
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης