Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBS: Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δύο βασικούς κινδύνους για το 2021

tags :
DBS: Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δύο βασικούς κινδύνους για το 2021
Η κυβερνητική στήριξη σε όλο τον κόσμο έχει περιορίσει την οικονομική ζημία της πανδημίας, αλλά έχει κρύψει το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και τα νοικοκυριά
Αντιμέτωπες με δύο μεγάλους κίνδυνος θα έρθουν αντιμέτωπες οι διεθνείς τράπεζες το επόμενο έτος: αύξηση των χρεοκοπιών και υπερβολικά χαμηλά επιτόκια.
Αυτό επισημαίνει ο Piyush Gupta, διευθύνων σύμβουλος της DBS, της μεγαλύτερης τράπεζας της Σιγκαπούρης.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η κυβερνητική στήριξη ανά τον κόσμο έχει περιορίσει την οικονομική ζημία από την πανδημία, αλλά επίσης έχει κρύψει το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και τα νοικοκυριά.
Όπως διευκρίνισε, τέτοια προβλήματα θα βγουν στην επιφάνεια όταν τα μέτρα στήριξης σταματήσουν.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της DBS επεσήμανε ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη με την αύξηση των περιθωρίων δανεισμού τους, δεδομένου ότι τα επιτόκια παγκοσμίως αναμένεται να παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, μια αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο και ενδεχόμενο «πάγωμα» της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, θα συμβάλλουν στην αντιστάθμιση των κινδύνων από τα χαμηλότερα επιτόκια.
Ο Gupta επεσήμανε ότι η δραστηριότητας σε οικονομίες της Βόρειας Ασίας, όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν έχουν σχεδόν επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.
«Συνεπώς, η επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα λειτουργήσει βοηθητικά» είπε και συνέχισε «πιστεύω ότι με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, εάν η ρητορική μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας χαλαρώσει, η νευρικότητα στην αγορά θα περιοριστεί κάτι που λειτουργήσει επίσης βοηθητικά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης