Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το εμβόλιο του κορωνοϊού «απειλεί» την bull αγορά του χρυσού - Macquarie: Στα 1.150 δολ. θα υποχωρήσει η τιμή το 2021

Το εμβόλιο του κορωνοϊού «απειλεί» την bull αγορά του χρυσού - Macquarie: Στα 1.150 δολ. θα υποχωρήσει η τιμή το 2021
Η Macquarie αναμένει ότι οι τιμές του χρυσού θα υποχωρήσουν σε 1.550 δολ. ανά ουγγιά το 2021, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 17% από τα τρέχοντα επίπεδα
«Απειλή» για την bull market του χρυσού, αποτελούν οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Οι τιμές του χρυσού έχουν ήδη υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% από το υψηλό του Αυγούστου πάνω από 2.000 δολ. ανά ουγγιά, καθώς σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην αγορά.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή για σημαντική υποχώρηση του χρυσού, μετά τις ανακοινώσεις από τη Moderna και τη Pfizer» σχολιάζεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Οι αναλυτές στη Macquarie επισημαίνουν ότι «η κυκλική bull market» για το χρυσό έχει ήδη φτάσει στο τέλος της. Οι αναλυτές συγκρίνουν το σήμερα με το 2013, όταν ένα 10ετές ράλι καταποντίστηκε καθώς η «κρίση υποχώρησε και οι προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωσης πολιτικής μειώθηκαν».
Η τράπεζα αναμένει ότι οι τιμές του χρυσού θα υποχωρήσουν σε 1.550 δολ. ανά ουγγιά το 2021, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 17% από τα τρέχοντα επίπεδα.
O Marcus Garvey από τη Macquarie επισημαίνει ότι το χειμώνα θα υπάρξει μια «διελκυστίνδα» μεταξύ της βραχυπρόθεσμης πρόκλησης του κορωνοϊού και του πιο μακροπρόθεσμου outlook.
«Πιστεύουμε ότι ο χρυσός έχει περάσει στο ανώτατο σημείο του» λέει ο Garvey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης