Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ κοστίζουν 400 δισ. δολάρια

Morgan Stanley: Οι φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ κοστίζουν 400 δισ. δολάρια
Οι διακρίσεις στη στέγαση έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία, σύμφωνα με την Morgan Stanley
Εκτός από τους φόρους που πληρώνουν οι άνθρωποι, η ανισότητα των φυλετικών κατοικιών στεγάζει μια οικονομική τιμή που έχει κοστίσει σχεδόν 800.000 θέσεις εργασίας, 400 δισ. δολάρια σε φορολογικά έσοδα και εμπόδισε περίπου πέντε εκατομμύρια να κατέχουν σπίτια, σύμφωνα με μια ανάλυση του Morgan Stanley.
Οι διαφορές στην ιδιοκτησία σπιτιού αποτελούν τη βασική αιτία των ανισοτήτων πλούτου σε ολόκληρη την κοινωνία, ανέφερε η η Morgan Stanley, η οποία εξέτασε επίσης την αυξανόμενη δυσκολία ενοικίασης κατοικιών και πώς αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο ζήτημα.
Η ανάλυση διαπίστωσε ότι οι "έγχρωμοι" εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες να λάβουν υποθήκη από τους Λευκούς, προκαλώντας μια χιονοστιβάδα που οδηγεί σε χαμηλότερες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, ωθώντας τις μειονότητες σε κατοικίες χαμηλότερης ποιότητας και περαιτέρω στα περιθώρια της κοινωνίας.
"Οι ανισότητες συντίθενται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το επιτόκιο - μικρές, σχεδόν αμελητέες διαφορές δημιουργούνται σε σημαντικά κενά με την πάροδο του χρόνου", ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
"Η φυλετική ανισότητα στην πρόσβαση στην ιδιοκτησία σπιτιού είναι πραγματική, επιδεινώνει την υπάρχουσα ανισότητα και συμβάλλει σε μια κρίση προσιτότητας στα ενοίκια που είναι ιδιαίτερα οξεία μεταξύ των χαμηλότερων εισοδημάτων."
Αν και αυξάνεται, το ποσοστό ιδιοκτησίας για τους "έγχρωμους" παραμένει πολύ χαμηλότερο από εκείνο των Λευκών, των Ασιάτων και των Ισπανών.
Το ποσοστό από το τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν 46,4% για τους Μαύρους, έναντι 67,4% για τους Λευκούς, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.
Το ποσοστό των μαύρων ήταν 41,5% στις αρχές του 2016, ενώ το χάσμα με τους Λευκούς ήταν τότε 22 ποσοστιαίες μονάδες
Σήμερα είναι είναι 21 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης