Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο εύρος των 4.300 - 4.500 μονάδων ή άνοδο 20% - 25% για τον S&P 500 βλέπουν 4 οίκοι

Στο εύρος των 4.300 - 4.500 μονάδων ή άνοδο 20% - 25% για τον S&P 500 βλέπουν 4 οίκοι
Η απομάκρυνση των δύο κύριων πηγών αβεβαιότητας θα δράσει υποστηρικτικά στην αμερικανική αγορά
Εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, αλλά και το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών έχουν θέσει τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη ράλι ανόδου του δείκτη - βαρόμετρου της Wall Street, S&P 500.
Ειδικότερα, η JP Morgan βλέπει ραγδαία άνοδο στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, αναμένοντας κέρδη άνω του 20% έως τις αρχές του 2021 στον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος θα φτάσει το ορόσημο των 4.000 μονάδων.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του κόσμου παραμένει «bull» για ολόκληρο το επόμενο έτος, εκτιμώντας ότι ο S&P 500 θα εκτοξευθεί στις 4.500 μονάδες στα τέλη του 2021.

Goldman Sachs: Άλμα του S&P 500 στις 4.300 μονάδες έως τέλος 2021

Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον S&P 500 προχώρησε και η Goldman Sachs, με όχημα την αισιοδοξία για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και τη νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές εκλογές.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα διαμορφωθεί στις 3.700 μονάδες το 2020 και θα φτάσει τις 4.300 μονάδες έως τα τέλη του 2021.
Πρόκειται για άλμα 21% για τον δείκτη που αποτελεί βαρόμετρο για τη Wall Street, σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η ανάπτυξη του εμβολίου θα αποτελέσει τον καταλύτη τόσο για τις αγορές, όσο και για την οικονομία το 2021.

H πρόοδος στην ανακάλυψη εμβολίου κατά του Covid υπόσχεται ισχυρά κέρδη

Αλλαγή των πάντων, βλέπει ο Suni Harford πρόεδρος της UBS Asset Management από τα τελευταία νέα για τον κορωνοϊό «αλλάζουν τα πάντα».
«Το εμβόλιο και αυτά τα καλά νέα, αλλά και το ενδεχόμενο το εμβόλιο να κυκλοφορήσει το 2021, νομίζω ότι επιταχύνει όλα αυτά και μπαίνουν οι βάσεις ώστε το 2021 να είναι ένα έτος πιο θετικό από ό,τι αναμενόταν» τόνισε ο ίδιος.
«Έχουμε πει ότι η επόμενοη ανοδική κίνηση στις μετοχές θα βασιστεί στο τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και στα κέρδη βιώσιμης κινητικότητας που υποστηρίζονται από ένα εμβόλιο», πρόσθεσε η UBS.
Ο Emmanuel Cau από τη Barclays προέβλεψε ότι η νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμβολίου έχουν μειώσει σημαντικά τους δύο βασικούς κινδύνους απρόσμενων γεγονότων (tail risk) για τις αγορές που αποτελούν καλή αρχή για το reflation trade (προεξόφληση υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και πληθωρισμού).
Ο ίδιος υποστήριξε ότι πιθανή διατήρηση της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικανούς σημαίνει ότι ένα πιθανό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων μπορεί να είναι λιγότερο ουσιαστικό, αλλά μια κυβέρνηση Biden θα διατηρήσει μια φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική, συνοδευόμενη από «λιγότερο αντιπαραγωγική εμπορική πολιτική και μια πιο φιλική στάση από τη Fed».
«Η απομάκρυνση των δύο κύριων πηγών αβεβαιότητας θα μπορούσε να κάνει τους αναλυτές να απομακρυνθούν από σχετικά ασφαλή καταφύγια, ομόλογα, μετρητά και ανάπτυξη, και να στραφούν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία» τόνισε ο Cau.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης