Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: VIX και ομόλογα θα δώσουν το σήμα για νέα άνοδο στις αγορές

tags :
Credit Suisse: VIX και ομόλογα θα δώσουν το σήμα για νέα άνοδο στις αγορές
Οι μετοχές της τεχνολογίας φαίνονται έτοιμες για διόρθωση, με τους επενδυτές να γεμίζουν τα χαρτοφυλάκια τους κυκλικούς τίτλους
Μια ημέρα μετά τη μεγαλύτερη άνοδο του Dow Jones σε πέντε μήνες, που πυροδοτήθηκε από τις ειδήσεις περί των εμβολίων COVID-19 της Pfizer και της BioNTech, η Credit Suisse βλέπει ότι η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί.
Όπως αναφέρει ο Jonathan Golub, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ στην Credit Suisse, υπάρχουν δύο σήματα που δείχνουν την κατεύθυνση της αγοράς, η οποία επωφελείται από τοκαλύτερο οικονομικό κλίμα.
«Εστιάζω στην κατεύθυνση των επιτοκίων και στην κατεύθυνση του VIX», δήλωσε ο Golub.
«Για να αυξηθούν οι μετοχές και να συνεχίσει να λειτουργεί το προκυκλικό εμπόριο, πρέπει να δούμε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου προς την περιοχή του 1,25% ή να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο 13,6 μονάδων βάσης σε υψηλά οκτώ μηνών, στο 0,957% τη Δευτέρα, καταγράφοντας η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των τελευταίων μηνών.
Η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη σημαίνουν υψηλότερες αποδόσεις και χαμηλότερες τιμές, καθώς οι δύο κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Επίσης, πρέπει ο VIX να επιστρέψει κάτω από τις 20 μονάδες», είπε ο Golub.
«Αυτή θα ήταν η πραγματική μέτρηση για να κρίνει κανείς αν οι αγορές συνεχίσουν ανοδικά».
Βέβαια, μέσα σε αυτό το κλίμα, οι μετοχές της τεχνολογίας φαίνονται έτοιμες για διόρθωση, με τους επενδυτές να γεμίζουν τα χαρτοφυλάκια τους κυκλικούς τίτλους, τα οποία έχουν καταστραφεί από την πανδημία COVID-19 και θα ωφεληθούν από την οικονομική ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης