Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Δεν υλοποιήθηκε το μπλε κύμα του Biden, είναι καλή εξέλιξη για τις αγορές – Ο S&P μεταξύ 3100-3550 μον.

Morgan Stanley: Δεν υλοποιήθηκε το μπλε κύμα του Biden, είναι καλή εξέλιξη για τις αγορές – Ο S&P μεταξύ 3100-3550 μον.
H Morgan Stanley πιστεύει ότι το S&P 500 θα παραμείνει σε εύρος 3100-3550 μονάδων καθώς οι αγορές αφομοιώνουν αυτές τις αλληλεπικαλυπτόμενες εξελίξεις....
Δεν υλοποιήθηκε το μπλε κύμα του Biden, είναι καλή εξέλιξη για τις αγορές αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και επαναλαμβάνει την εκτίμηση της ότι ο δείκτης S&P 500 θα κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 3100 με 3550 μονάδων.
Επίσης αναφέρει ότι ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει δημοσιονομικό πακέτο η πορεία της πανδημίας θα διαδραματίσει ρόλο στην πορεία της Wall Street.

Μετά τις εκλογές ηρεμία

Ήταν μια χρονιά δραματικών αλλαγών και οι εκλογές των ΗΠΑ για το 2020 δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.
Για τις αγορές, η ειρωνεία είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών σήμαινε σχετική ηρεμία.
Η μεταβλητότητα έχει μειωθεί απότομα και οι μετοχές βρίσκονται  κοντά στα υψηλά τους.
Οι αγορές ήδη εμπεριείχαν στις αποτιμήσεις αβεβαιότητα (ο δείκτης VIX τελείωσε τον Οκτώβριο κοντά στις 40 μονάδες), και εύλογα υιοθετείται το «συνηθισμένο» μοτίβο μετά τις εκλογές επέρχεται ηρεμία.
Το είδαμε το 2016, προέβλεπαν ότι εάν νικήσει ο Trump η Wall θα υποχωρήσει και συνέβη το αντίθετο.
Μια δεύτερη βασική εξέλιξη είναι ότι οι εκτιμήσεις για μεγάλη νίκη των δημοκρατικών δεν επιβεβαιώθηκαν.
Πριν από τις 3 Νοεμβρίου 2020, τα σενάρια μιας μεγάλης νίκης από τους Δημοκρατικούς ήταν κυρίαρχα.
Με βάση το αποτέλεσμα το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα υπάρξουν λιγότερες νομοθετικές αλλαγές και συνεπώς λιγότερες αλλαγές στην στρατηγική των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
Καθώς φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τον Λευκό Οίκο, αλλά η ισχύς τους στο Κογκρέσο θα παραμείνει αδύναμη, οι πιθανότητες για ένα μεγαλύτερο και πιο επιθετικό δημοσιονομικό πακέτο στήριξης stimulus έχουν μειωθεί.
Πιστεύουμε ότι η Προεδρία Biden δεν θα ήταν τόσο ένθερμη με  εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου οπότε θα αυξήσουν τις πιθανότητες μιας «συμφωνίας» για το Brexit.
Το δημοσιονομικό κίνητρο (ή αποτυχία δημοσιονομικού πακέτου) σημαίνει επίσης ότι οι εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία γίνονται πιο κρίσιμες για τις αγορές.
Θα παρακολουθούμε στενά τους αριθμούς κρουσμάτων COVID-19, οι οποίοι αυξάνονται ξανά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά και τις ανακοινώσεις σχετικά με το εμβόλιο.
Ενώ είμαστε αισιόδοξοι για το εμβόλιο, αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων και καμία νέα φορολογική ελάφρυνση ενδέχεται να  δημιουργήσει κινδύνους για τα οικονομικά δεδομένα στο εγγύς μέλλον.
Για τις μετοχές των ΗΠΑ, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Morgan Stanley πιστεύει ότι το S&P 500 θα παραμείνει σε εύρος 3100-3550 μονάδων καθώς οι αγορές αφομοιώνουν αυτές τις αλληλεπικαλυπτόμενες εξελίξεις.
Ήμασταν πιο χαμηλά πριν από μια εβδομάδα και πιο κοντά στα υψηλά εσχάτως, αλλά πιστεύουμε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος πριν από ένα «ξεμπλοκάρισμα».
Αυτές οι εκλογές δεν αλλάζουν την εκτίμηση της Morgan Stanley για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και μια συνεχιζόμενη αγορά ταύρων για τις παγκόσμιες μετοχές.

Θα υπάρξουν ανατροπές;

Μπορεί να δούμε μια τελευταία ανατροπή.
Ο έλεγχος της Γερουσίας διαιρείται επί του παρόντος μεταξύ 48-50 μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων, αλλά οι δύο έδρες της Γερουσίας στη Τζόρτζια, θα καθοριστούν στις 5 Ιανουαρίου 2021.
Η Γερουσία θα μας δείξει εάν έχουμε κυβέρνηση ισχυρή ή αδύναμη να υλοποιήσει αλλαγές.
Οι εξελίξεις στην Γερουσία μπορεί να αλλάξουν το αφήγημα για τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης