Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Γιατί σταμάτησε να σορτάρει το δολάριο, παρά την εκλογική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

Deutsche Bank: Γιατί σταμάτησε να σορτάρει το δολάριο, παρά την εκλογική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ
Αναβάθμισε τις προβλέψεις για το δολάριο η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank
Αναβάθμισε τις προβλέψεις για το δολάριο η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank, στον απόηχο του εκλογικού θρίλερ που σημειώνεται στις ΗΠΑ ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Donald Trump και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden.
«Με το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ να είναι εξαιρετικά αβέβαιο, αναθεωρούμε την εκτίμησή μας σε neutral από underweight», δήλωσε o συν-επικεφαλής του Τμήματος Αναδυόμενων Αγορών της Deutsche Bank, George Saravelos.
Οι λόγοι για τους οποίους η τράπεζα έχει αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για το αμερικανικό νόμισμα είναι τρεις:
Η μικρή πιθανότητα να υπάρξει νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, η παρατεταμένη αβεβαιότητα που επιφέρει το θολό πολιτικό τοπίο και η ένταση του δεύτερου κύματος κρουσμάτων Covid-19.
«Βλέπουμε τους κινδύνους σε ό,τι αφορά την επιδείνωση των κρουσμάτων της Covid, την απουσία δημοσιονομικής στήριξης, την επίμονη θεσμική αβεβαιότητα και τις ευρύτερες αρνητικές εκπλήξεις σε σχέση με την ανάπτυξη στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η γερμανική τράπεζα.
«Όποιος και αν κερδίσει τον Λευκό Οίκο, οι πιθανότητες μιας διαρθρωτικής αλλαγής προς μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί δραματικά» συμπληρώνει…
Υπήρχαν προσδοκίες μεταξύ των αναλυτών ότι όποιος κέρδιζε θα εισήγαγε ένα κολοσσιαίο πακέτο δημοσιονομικής ελάφρυνσης σχετικά γρήγορα.
Με τις ελπίδες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τη Γερουσία να σβήνουν, υπάρχει ο κίνδυνος θεσμικής σύγκρουσης μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και μιας Δημοκρατικής Γερουσίας που αφαιρεί την προοπτική ενός μεγάλου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων.
«Η αύξηση της πληθωρισμού στην καμπύλη απόδοσης των ομολόγων των ΗΠΑ ήταν ένας σημαντικός μοχλός πίσω από την αρνητική μας άποψη για το δολάριο και αυτό είναι πια... σε αναμονή», αναφέρει η γερμανική τράπεζα.
Και ενώ οι παραπάνω παράγοντες οδηγούν κανονικά σε εξασθένιση του νομίσματος, η κατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ ως περιουσιακού στοιχείου ασφαλούς καταφυγίου σημαίνει ότι μπορεί να ενισχυθεί.
«Ο αποπληθωρισμός και η προσπάθεια αποφυγής του κινδύνου, ακόμη και αν προέρχονται από τις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να είναι θετικά γεγονότα έναντι του δολαρίου».
 
www.bankingnenews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης