Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ένας ο τρόπος προστασίας από την εκλογική αβεβαιότητα των ΗΠΑ... το γιεν

tags :
Goldman Sachs: Ένας ο τρόπος προστασίας από την εκλογική αβεβαιότητα των ΗΠΑ... το γιεν
Πιστεύουμε ότι το γιεν Ιαπωνίας πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι η προτιμώμενη θέση για την αντιστάθμιση των αβέβαιων εκλογικών αποτελεσμάτων, αναφέρει η Goldman Sachs
Οι επενδυτές που αναζητούν προστασία από την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα κεφάλαια τους στο γιεν Ιαπωνίας, ανέφερε η Goldman Sachs.
Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην πιθανότητα του «μπλε κύματος» στις εκλογές των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.
Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα όπου ο Joe Biden θα νικούσε τον Donald Trump και οι Δημοκρατικοί να κερδίζουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.
Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να μην είναι αυτό που αναμένεται, ενώ θα μπορούσε να αμφισβητηθεί εάν δεν υπάρχει σαφής νικητής - εξελίξεις που θα προκαλούσαν μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές.
«Πιστεύουμε ότι το γιεν Ιαπωνίας πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι η προτιμώμενη θέση για την αντιστάθμιση των αβέβαιων εκλογικών αποτελεσμάτων ή της καθυστερημένης καταμέτρησης», δήλωσε ο Zach Pandl της Goldman Sachs.
Το γιεν - ένα νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου - είναι υποτιμημένο και έχει περιθώριο να αυξηθεί καθώς τα παγκόσμια επιτόκια παραμένουν χαμηλά και οι επενδυτές απομακρύνονται από το δολάριο ΗΠΑ.
Η «εύλογη αξία» του γιεν είναι περίπου 95 γιεν ανά δολάριο.
«Θα απαιτηθούν καταλύτες ή θα απαιτηθούν από τους Ιάπωνες επενδυτές να αποσυρθούν σε κάποιο βαθμό από τις παγκόσμιες αγορές», είπε.
«Αλλά σε μια αβέβαιη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία, είτε πρόκειται για εκλογικές αβεβαιότητες είτε για μελλοντικά lockdown, το γιεν πιθανώς αξίζει μια θέση στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών».
Εάν υλοποιηθεί ένα «μπλε κύμα», η πιθανότητα μεγαλύτερων φορολογικών κινήτρων στις ΗΠΑ το επόμενο έτος θα μπορούσε να αυξήσει τα νομίσματα «υπέρ του κινδύνου», σύμφωνα με την Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης