Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Από αυτές τις πολιτείες περνά ο δρόμος για την προεδρία των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Από αυτές τις πολιτείες περνά ο δρόμος για την προεδρία των ΗΠΑ
Στις πολιτείες - κλειδιά από τις οποίες περνά ο δρόμος για την προεδρία αναφέρεται με ανάλυσή της η Goldman Sachs
Στις πολιτείες - κλειδιά από τις οποίες περνά ο δρόμος για την κατάληψη του προεδρικού θώκου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναφέρεται με ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Αριζόνα, η Πενσιλβάνια και η Νεβάδα θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι περισσότερες από τις κύριες πολιτείες είναι πιθανό να αναφέρουν αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών.
Από τα «πεδία μάχης», η Φλόριντα είναι πιθανό να αναφέρει ταχύτερα αποτελέσματα, με σχεδόν όλες τις ψήφους της να καταμετρώνται την Τρίτη το βράδυ.
Η Αριζόνα, το Κολοράντο, η Γεωργία, η Αϊόβα, η Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο φαίνεται επίσης πιθανό να αναφέρουν αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών.
Όπως φαίνεται στο διάγραμμα 1, ο πρώην αντιπρόεδρος Biden είναι μπροστά σε αυτές τις πολιτείες.
Ενώ το εθνικό περιθώριο ψηφοφορίας έχει ελαττωθεί κάπως, η δημοσκόπηση στα πιθανά σημεία ανατροπής δηλώνει (Αριζόνα, Πενσυλβάνια ή Νεβάδα) δείχνει σταθερά προβάδισμα Biden κατά περίπου 5 μονάδες.


Ωστόσο, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια, ειδικότερα, είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για τα αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι αν ένας υποψήφιος δεν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα, τα αποτελέσματα σε αυτές τις πολιτείες ενδέχεται να μην είναι σαφή για μερικές ημέρες ή περισσότερο.
Ωστόσο, τα exit polls θα δώσουν κάποια εικόνα.
Πάντως, το διάγραμμα 3 δείχνει ότι το 2016, οι περισσότερες μεσοδυτικές πολιτείες παρουσίασαν στατιστικά σφάλματα σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, ενώ στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά τα συμπεράσματα είναι πιο ακριβή.

Τα πρώιμα αποτελέσματα μπορεί να είναι παραπλανητικά και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Σε διάφορες πολιτείες, τα πρώιμα αποτελέσματα μπορεί να ευνοήσουν το ένα κόμμα και αργότερα να υπάρξει αλλαγή.
Σε Αριζόνα, Φλόριντα, Κάνσας, Βόρεια Καρολίνα και Τέξας οι επιστολικές ψήφοι θα ανακοινωθούν πρώτες.
Σε αντίθεση, στην Αλάσκα, στο Μίσιγκαν και στην Πενσιλβάνια τα αποτελέσματα θα αντικατοπτρίζουν περισσότερο το αποτέλεσμα των εκλογών.
Στις πολιτείες που έχουν πάρει παράταση σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων θα υπάρξουν επίσης αλλαγές σε σχέση με τις πρώτες ανακοινώσεις.
Τα περιθώρια σε αυτές τις πολιτείες θα είναι πολύ στενά μετεκλογικά και οι ψήφοι που θα καταμετρηθούν τελευταίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο – ειδικά στην Πενσιλβάνια.
Η πλειοψηφία της Γερουσίας είναι πιθανό να καταστεί σαφής το βράδυ των εκλογών.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία είναι εξίσου σημαντική (για τον έλεγχό της χρειάζονται 54 έδρες).
Όπως φαίνεται στο διάγραμμα 4, σε Κολοράντο, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Μέιν, Αϊόβα, Γεωργία και Μοντάνα θα αναφέρουν γρήγορα αποτελέσματα.
Στο Μίσιγκαν και στην Αλάσκα θα αργήσουν, όπως και στη Τζόρτζια.

Τέλος, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι το προβάδισμα του Biden σε Αριζόνα, Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα συνεπάγεται πως αν κερδίσει μία από αυτές τις πολιτείες θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον Trump.
Εάν ο Trump κερδίσει στις αμφίρροπες πολιτείες όλα θα εξαρτηθούν από την Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης