Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, τα μέταλλα δείχνουν νίκη Τrump

Phoenix Capital:  Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, τα μέταλλα δείχνουν νίκη Τrump
Οι βασικοί τομείς της αγοράς, η πορεία του χρηματιστηρίου μέχρι στιγμής, δείχνουν όλο και περισσότερο νίκη του Trump, παρατηρεί η Phoenix Capital
Μία ακριβώς εβδομάδα πριν οι αμερικανικές εκλογές δείξουν ποιος θα είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι αγορές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και μάλιστα προετοιμάζονται για μια... ήττα Trump, όπως επισημαίνει η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital, πλην του τομέα των μετάλλων.
Η ανοδική πορεία του χρυσού, το ράλι που αναμένεται να ξεκινήσει και οι βασικοί τομείς της αγοράς κλίνουν όλο και περισσότερο σε μια νίκη του.
Η πραγματική δράση για τις τιμές συμβαίνει όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινούνται, όμως αυτή την εβδομάδα, 7 μέρες πριν τις εκλογές, στην Wall Street δεν αναμένεται να κινηθούν πολύ τα κεφάλαια.
Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία είναι ξεκάθαρα.
Οι βασικοί τομείς της αγοράς δείχνουν όλο και περισσότερο τη νίκη του Trump.
Μία από τις βασικές διαφορές, μεταξύ των εκστρατειών Biden και Trump είναι η στάση τους απέναντι στην πράσινη ενέργεια.
Ο Trump εξακολουθεί να είναι υπέρ των ορυκτών καυσίμων, ενώ ο Biden κλίνει προς την πράσινη ενέργεια (έχει επικυρώσει επίσημα τη Νέα Πράσινη Συμφωνία στον ιστότοπό του).
Έχοντας αυτό κατά νου, ο τομέας της πράσινης ενέργειας έχει αρχίσει να πέφτει γρήγορα.
Ήδη παρατηρείται μια διόρθωση της τάξης του 10% στις τιμές των ομολόγων PBW και TAN.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC1028201.png?itok=O9lAzYF8
Φυσικά, μεγάλο μέρος της αγοράς έχει γίνει πρόσφατα κόκκινο, γι 'αυτό υπήρξαν χαμηλές αποδόσεις σε σχέση με το ευρύτερο χρηματιστήριο.
Ο λόγος μεταξύ των ομολόγων PBW έναντι του δείκτη S&P 500 είναι στο -9,5%, πράγμα που σημαίνει ότι τα ομόλογα ETF καθαρής ενέργειας είναι στο -9% σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC1028202.png?itok=YUNI7xOa
Αυτό είναι ένα καλό επίπεδο απόδοσης, ωστόσο δείχνει ότι οι πιθανότητες Biden να κερδίσει τις εκλογές έχουν μειωθεί δραματικά.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων, τα οποία είναι πολύ υπέρ του Trump λόγω της εμμονής του με την παραγωγή και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, παραμένουν σε σαφείς, ισχυρές ανοδικές τάσεις.
Κοιτάζοντας αυτά τα γραφήματα δεν υπάρχει καν μια διορθωτική κίνηση.
Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι οι πιθανότητες νίκης του Trump έχουν αυξηθεί δραματικά.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC1028203.png?itok=LlGZOb6Z
Ομοίως, αυτές οι δύο εξελίξεις υποδεικνύουν μια νίκη του Donald Trump και αν ληφθεί υπόψη η πορεία του χρηματιστηρίου ως σήμερα, μια νέα διοίκηση Τrump δίνει μια νέα ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερα χρηματιστηριακά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης