Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανοίγει εκ νέου το κεφάλαιο πώλησης της Citibank Ελλάδος – Η αποχώρηση της Credit Agricole από την Emporiki και της Societe Generale από την Geniki, προτρέπουν Νέα Υόρκη και Λονδίνο να διερευνήσουν την πώληση της Citibank Ελλάδας…..

tags :
  Ανοίγει εκ νέου το κεφάλαιο πώλησης της Citibank Ελλάδος – Η αποχώρηση της Credit Agricole από την Emporiki και της Societe Generale από την Geniki, προτρέπουν Νέα Υόρκη και Λονδίνο να διερευνήσουν την πώληση της Citibank Ελλάδας…..
Η αποχώρηση της Credit Agricole από την Emporiki και της Societe Generale από την Geniki, προτρέπουν την διοίκηση της Citigroup σε  Νέα Υόρκη και Λονδίνο να διερευνήσουν την πώληση της Citibank Ελλάδας.
Ούτως ή άλλως το αργότερο μέσα στο επόμενο 6μηνο και αν δεν έχει αποδώσει η προσπάθεια πώλησης της Citibank Ελλάδος θα υπάρξει και νέα συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων με στόχο να περιοριστούν στα 10 με 12 καταστήματα.

«Όπως αναφέρει πηγή στην Citigroup Λονδίνου, η  Citibank Ελλάδος έχει ενταχθεί στην Holding του ομίλου Citigroup.
Όσες δραστηριότητες εντάχθηκαν στην Holding ή θα πωληθούν ή θα κλείσουν»
Εν τω μεταξύ παρά την καταγγελία που είχε υπάρξει στην ΤτΕ από ελληνική τράπεζα ότι μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό, το δίκτυο της Citibank συνεχίζει να προτείνει σε πελάτες την μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό.
Μάλιστα είχε αναφερθεί πρόσφατα ότι η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς έχει υπάρξει καταγγελία από ελληνική τράπεζα ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Citibank Ελλάδος προτρέπει έλληνες ή ξένους πελάτες που διαμένουν στην Ελλάδα να μεταφέρουν καταθέσεις στο εξωτερικό δίνοντας και ως bonus ότι η διαδικασία μεταφοράς θα είναι χωρίς προμήθεια για την τράπεζα»
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην Citibank και σε αμιγώς ελληνικές τράπεζες το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Αμοιβαία κεφάλαια και private banking μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό ενώ κάποιες τράπεζες τοποθετούν κεφάλαια επενδυτών τους – καταθετών σε ομολογιακά ή αμοιβαία της Goldman, J P Morgan, BofA μετατρέποντας έτσι τα ευρώ σε δολάρια.
Οι τράπεζες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αρνηθούν σε πελάτες τους να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό και είναι προτιμότερο να γνωρίζουν τα ίχνη των κινήσεων παρά οι μεταφορές κεφαλαίων να γίνονται εν κρυπτώ.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η ΤτΕ πρέπει να παρέμβει συνολικά δίδοντας σαφές οδηγίες προς τις τράπεζες για το πώς πρέπει να κινούνται.
Το θέμα δεν είναι νομικό, δεν εγείρεται θέμα νομιμότητας αλλά θέμα ηθικής τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης