Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook των τραπεζών της Αργεντινής

S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook των τραπεζών της Αργεντινής
Αναβαθμίζεται το outlook των τραπεζών της Αργεντινής από την S&P Global Ratings
Σε σταθερές -από αρνητικές μέχρι πρότινος- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) των τραπεζών της Αργεντινής -και συγκεκριμένα των Banco De Galicia Y Buenos Aires και Banco Patagonia- η S&P Global Ratings.
Παράλληλα, η αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας επιβεβαιώθηκαν σε «CCC+».
Εχθές 7/9, σε «CCC+» όρισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η S&P Global Ratings, βγάζοντας έτσι την πολύπαθη οικονομικά χώρα από το καθεστώς χρεοκοπίας («SD»).
Το outlook ορίστηκε σε σταθερό.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές της Αργεντινής για την ενίσχυση των αδύναμων θεμελιωδών αρχών και των ανισορροπιών στην οικονομία, έναντι του δημοσιονομικού χώρου που παρέχουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις χρέους.
Με την περίπλοκη αναδιάρθρωση να ολοκληρώνεται, ο οίκος αναμένει από την κυβέρνηση να εστιάσει πλήρως την προσοχή της σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη μείωση του πληθωρισμού, τη χρηματοδότηση ενός ακόμη υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος και τη διαχείριση των πιέσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Η κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε συζητήσεις με το ΔΝΤ για μια αναθεωρημένη Stand By Arrangement συμφωνία πριν από σημαντικές πληρωμές το 2021.
«Οι αξιολογήσεις για την Αργεντινή αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που τίθενται από τα αδύναμα δημοσιονομικά και εξωτερικά προφίλ της, τη νομισματική ακαμψία και τις περιορισμένες επιλογές χρηματοδότησης λόγω των μικρών τοπικών κεφαλαιαγορών της.
Το χρέος του παραμένει υψηλό, παρά τις διάφορες αναδιαρθρώσεις χρέους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Περισσότερο από το 70% του δημοσίου χρέους είναι σε ξένο νόμισμα, μια ευπάθεια που η σημερινή διοίκηση σκοπεύει να μειώσει αργά, αν και περίπου το 40% κατέχονται από τους πιστωτές του δημόσιου τομέα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο.
Η Αργεντινή έχει ιστορικό υψηλού πληθωρισμού, σε συνδυασμό με περιορισμένη νομισματική ευελιξία, δεδομένης της απουσίας ενός αξιόπιστου τοπικού νομίσματος ως αποθέματος αξίας.
Αυτό ενισχύει τις μικρές εγχώριες κεφαλαιαγορές και αυξάνει τις χρηματοοικονομικές ευπάθειες για την κυβέρνηση και τις εταιρείες. (…)
Οι προβλέψεις μας για την οικονομική ανάπτυξη για το 2020 και το 2021 ενσωματώνουν το μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και την ανάκαμψη.
Αναμένουμε συρρίκνωση 12,5% στο πραγματικό ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,8% το 2021», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου για την Αργεντινή:
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης