Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla, ξεπέρασε τα 1.800 δολ. – Κοντά στα 340 δισ. η κεφαλαιοποίηση

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla, ξεπέρασε τα 1.800 δολ. – Κοντά στα 340 δισ. η κεφαλαιοποίηση
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla
(upd) Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύεται σήμερα 17/8 η μετοχή της Tesla στη Wall Street, με κεκτημένη ταχύτητα από το «ράλι» των τελευταίων εβδομάδων και τις άκρως αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών και επενδυτών.
Η μετοχή ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια, ενώ η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε περίπου 340 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η Tesla είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και τις συγκυρίες.
Την περασμένη εβδομάδα, σε δραστικά επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στη μετοχή της Tesla, προχώρησε η Bank of America (BofA), «βλέποντας» πλέον 1.750 δολάρια εντός επόμενου 12μήνου, από μόλις 800 που ανέμενε προηγουμένως.
Ταυτόχρονα, η BofA αναβάθμισε σε «neutral» τη σύσταση, από «underperform».
Η τράπεζα επικαλείται μεταξύ άλλων τις προβλέψεις για κερδοφορία στην αυτοκινητοβιομηχανία προσεχώς και τις βελτιωμένες επιδόσεις στην παραγωγή.
Πριν λίγες ημέρες, στα 2.500 δολ. –από 2.070– εκτόξευσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Tesla υπό το «bullish» σενάριο η Morgan Stanley, αυξάνοντας παράλληλα και σε 1.050 δολ. –από 740– την πρόβλεψη για το απαισιόδοξο σενάριο (bearish).
Βέβαια, η σύσταση παρέμεινε «sell».
Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή-στόχος, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, μετά βίας φθάνει τα 800 δολάρια.
Η Tesla εξέπληξε τους επενδυτές (και) το δεύτερο τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών 408 εκατ. πέρυσι.
Τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 6 δισεκ. δολάρια για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2020, από 6,35 δισεκ. πέρυσι.
Οι ταμειακές ροές είχαν θετικό πρόσημο αυτή τη φορά, ήτοι 418 εκατ. δολάρια στο τέλος του τριμήνου, από -617,9 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Η εταιρεία του Elon Musk επιβεβαίωσε τον στόχο για παράδοση περίπου 500.000 οχημάτων το 2020.
Οι επιδόσεις ήταν για μία ακόμη φορά καλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης