Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι μετοχές θα πάνε ακόμη υψηλότερα εάν στις ΗΠΑ επιτευχθεί συμφωνία για την δημοσιονομική τόνωση 1,5-2 τρισ

Morgan Stanley: Οι μετοχές θα πάνε ακόμη υψηλότερα εάν στις ΗΠΑ επιτευχθεί συμφωνία για την δημοσιονομική τόνωση 1,5-2 τρισ
Η Morgan Stanley περιμένει από το Κογκρέσο να επιτύχει μια συμφωνία εγκαίρως, και ως εκ τούτου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη σε σχήμα V
Οι μετοχές θα πάνε ακόμη υψηλότερα εάν στις ΗΠΑ επιτευχθεί συμφωνία για την δημοσιονομική τόνωση αναφέρει η Morgan Stanley.
Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να καθυστερούν μεταξύ  Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αλλά από την μέχρι τώρα πορεία των επαφών εξάγονται τα εξής συμπεράσματα.
Το πρώτο είναι ότι το ύψος της συμφωνίας, αν επιτευχθεί, θα είναι πιθανώς μεγαλύτερο από αυτό που αναμένουν πολλοί επενδυτές.
Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει διμερής συμφωνία για έναν άλλο γύρο μέτρων τόνωσης στα νοικοκυριά, η οποία εκτιμούμε ότι θα έχει ύψος 300-600 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ.
Επιπλέον, υποθέσαμε ότι οι Δημοκρατικοί θα συμφωνούσαν στην παροχή κρατικής και Πολιτειακής στήριξης 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Με βάση ενδείξεις το ύψος των δημοσιονομικών κινήτρων  θα κινηθεί σε ένα ύψος 1,5-2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αντί της αρχικής μας εκτίμησης 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Το δεύτερο είναι ότι οι κίνδυνοι για τη συμφωνία έχουν αυξηθεί.
Οι εκτελεστικές εντολές του προέδρου που προσπαθούν να επεκτείνουν τα συμπληρωματικά επιδόματα ανεργίας, τις προσωρινές φορολογικές ελαφρύνσεις μισθοδοσίας και τα μορατόριουμ έχουν οδηγήσει τα δύο κόμματα να σταθμίζουν την στάση τους με βάση την κοινή γνώμη.
 Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο, δεδομένων των πολλών παραμέτρων (λήξη παροχών ανεργίας, μορατόριουμ, κ.λπ.).
Όπως γνωρίζει ο καθένας που τιμολογεί τις επιλογές, ο χρόνος ισούται με την αβεβαιότητα.
Η ανάκαμψη σε σχήμα V βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η έλλειψη οικονομικής στήριξης θα μπορούσε να διακόψει αυτήν την δυναμική.
Υπήρξε μια σταθερή ανάκαμψη σε σχήμα V μέχρι στιγμής και η οικονομία των ΗΠΑ έχει ήδη καλύψει μέρος από το χαμένο έδαφος.
Ωστόσο, οι παρατεταμένες καθυστερήσεις στο νέο πακέτο μέτρων θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατανάλωση των νοικοκυριών.
Επίσης εκτιμούμε ότι, χωρίς βοήθεια, οι Πολιτείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις εσόδων 180-375 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά το 2021.
Το απότομο ράλι στις αγορές μετοχών μειώνει τα ανοδικά περιθώρια.
Στα τρέχοντα επίπεδα, πλησιάζουμε τις τιμές στόχους σε βασικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως οι αμερικανικές μετοχές υπό την υπόθεση της ανάκαμψης σε σχήμα V της οικονομίας. Κατά συνέπεια, η άρση των περιοριστικών μέτρων έχει αποτιμηθεί ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί αρχίζει δεν έχει πλήρως αποτιμηθεί.
Η Morgan Stanley περιμένει από το Κογκρέσο να επιτύχει μια συμφωνία εγκαίρως, και ως εκ τούτου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη σε σχήμα V.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εκτελεστικές εντολές που εκδόθηκαν πρόσφατα.
Τι θα μας έκανε να αλλάξουμε την άποψή μας και να κρατήσουμε  μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στην προοπτική της αγοράς; Χρόνος και χρήμα.
Εάν οι συνομιλίες διατηρηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο και οι αναφορές είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί απέχουν παρασάγγας ενώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις να κρατήσουν περισσότερο καθώς στις 3 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/HEALS%20vs%20HEROES_3.jpg?itok=Hng_ILqL

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης