Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το χάος που επικρατεί στην Νέα Proton bank αποδίδεται στις λάθος αποφάσεις της διοίκησης – Το ΤΧΣ επένδυσε 250 εκατ τα οποία έγιναν -89,5 εκατ και θα χρειαστεί άλλα 230 εκατ για να αποκατασταθεί η κεφαλαιακή επάρκεια….

tags :
  Το χάος που επικρατεί στην Νέα Proton bank αποδίδεται στις λάθος αποφάσεις της διοίκησης – Το ΤΧΣ επένδυσε 250 εκατ τα οποία έγιναν -89,5 εκατ και θα χρειαστεί άλλα 230 εκατ για να αποκατασταθεί η κεφαλαιακή επάρκεια….
Ποιο είναι το παραγόμενο έργο της νέας Proton bank;
Πως εξηγείται από την διοίκηση το γεγονός ότι βρέθηκε με αρνητικά ίδια κεφάλαια όταν η ζημία από το PSI ήταν 146 εκατ ενώ το ΤΧΣ είχε επενδύσει 250 εκατ;
Πως εξηγεί η ΤτΕ την χρηματοοικονομική θέση της νέας Proton bank;

Ποιο είναι το θεσμικό αντικείμενο της νέας Proton bank; Να κλείνει όλα τα δάνεια και να ζητάει από τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τα collaterals ή να καταβάλλουν όλο το οφειλούμενο ποσό;
Τι νέο φέρει η νέα Proton bank πέραν από το συνθετικό…. νέο στο όνομα της;
Υπάρχει καμία προοπτική υποψήφιος μνηστήρας να καταβάλλει για την νέα Proton bank 250 εκατ που κατέβαλλε το ΤΧΣ και χάθηκαν και άλλα 230 εκατ ευρώ που θα καταβληθούν δηλαδή συνολικά 480 εκατ ευρώ;
Τι επικρατεί στο εσωτερικό της νέας Proton bank;
Τι κάνει η  διοίκηση Παπαγεωργίου για την εικόνα που παρουσιάζει η τράπεζα;
Εξαιρώντας 2  στελέχη του ΔΣ και 3-4 στελέχη της τράπεζας που συνεχίζουν να αγωνίζονται μπορεί η διοίκηση της τράπεζας να μας πει πόσα στελέχη έχουν αποχωρήσει και το κυριότερο τι έχει παράξει η νέα διοίκηση πέραν από ζημίες;

Τι ανάφερε πρόσφατα το www.bankingnews.gr

Αρνητική καθαρή θέση έχει η Νέα Proton bank κοινώς έχασε τα 250 εκατ που ήταν τα κεφάλαια που επένδυσε το ΤΧΣ και πλέον για να επανέλθει η τράπεζα σε core tier 1 9% χρειάζεται 197 εκατ ευρώ.
Όμως με  βάση τις χρηματοροές, την δομή των στοιχείων ενεργητικού και την συνολική συμπεριφορά του ισολογισμού η τράπεζα θα χρειαστεί όχι 197 εκατ που έχει προβλεφθεί αλλά 230 με 240  εκατ ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 250 εκατ που επένδυσε το ΤΧΣ και χάθηκαν και άλλα 240 εκατ που υποχρεωτικά πρέπει να καταβάλει θα έχει επενδύσει συνολικά περίπου 500 εκατ ευρώ σε μια τράπεζα χωρίς μέλλον.
Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της νέας Proton bank προκύπτει ότι η τρέχουσα καθαρή θέση της νέας Proton bank είναι -90 εκατ ευρώ.
Μάλιστα αν προστεθούν οι σωρευμένες ζημίες και λοιπά αρνητικά αποθεματικά τότε η ζημία φθάνει τα 340 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η ζημία 251,4 εκατ που εμφάνισε η νέα Proton bank σε μετά φόρων βάση προέρχεται από απομείωση ομολόγων 146 εκατ και νέες προβλέψεις 91,6 εκατ ευρώ.
Η νέα Proton bank αποτελεί ένα αποτυχημένο πείραμα.
Αν συμπεριληφθούν και οι ζημίες που υπέστη το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων τότε το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η τρέχουσα αξία της νέας Proton bank με αυστηρά κριτήρια και με την νέα αύξηση κεφαλαίου είναι -50 με -100 εκατ ευρώ.
Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να αγοράσει την νέα Proton bank με 30-40 εκατ ευρώ μπορεί να την αγοράσει.

Η δομή του ισολογισμού της νέας Proton bank


Ενεργητικό 1,8 δισ ευρώ
Δάνεια 831 εκατ μετά προβλέψεων
Απαίτηση από ΤΕΚΕ 289 εκατ
Καταθέσεις 1,355 δισ
Ίδια κεφάλαια -89,5 εκατ
Σωρευμμένες ζημίες και λοιπά αποθεματικά -339,5 εκατ
Ζημίες 2001 -251,4 εκατ
Νέες προβλέψεις 91,6 εκατ
Απομειώσεις ομολόγων -146 εκατ  

Υποσημείωση

Κάποιος «δήθεν δημοσιογράφος» μας κατηγόρησε γιατί ασχολούμαστε με την νέα Proton bank;
Το www.bankingnews.gr είναι τραπεζικό site άρα εκ του αντικειμένου του ασχολείται με όλες τις τράπεζες.
Προτρέπουμε τον οποιαδήποτε να αμφισβητήσει τα όσα γράφουμε με στοιχεία και το κυριότερο να διαβάσει ισολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης