Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dalio (Bridgewater): Η διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας μπορεί να εξελιχθεί σε «πόλεμο κεφαλαίου» που θα πλήξει το δολάριο

Dalio (Bridgewater): Η διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας μπορεί να εξελιχθεί σε «πόλεμο κεφαλαίου» που θα πλήξει το δολάριο
O ιδρυτής της Bridgewater προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μπορεί να εξελιχθεί σε «πόλεμο κεφαλαίου» με σοβαρές επιπτώσεις στο δολάριο
Για τους κινδύνους από την κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας προειδοποιεί ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates.
Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ray Dalio προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πόλεμο κεφαλαίου» με σημαντικές επιπτώσεις στην αξία του δολαρίου.
Ο Dalio δήλωσε ότι και οι δύο χώρες είναι σε ένα «ιδεολογικό εμφύλιο πόλεμο» και εάν δεν συνεργαστούν, η αμερικανική οικονομία θα υποχωρήσει.
«Είμαστε σε σύγκρουση με την Κίνα.
Μπορείς να το αποκαλέσεις και πόλεμο.
Υπάρχει ένας εμπορικός πόλεμος, υπάρχει ένας τεχνολογικός πόλεμος, υπάρχει ένας γεωπολιτικός πόλεμος και θα μπορούσε να υπάρξει και ένας πόλεμος κεφαλαίου» δήλωσε o Dalio μιλώντας στο Fox.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση απαγορεύσει τις επενδύσεις στην Κίνα ή σταματήσει τις πληρωμές κινεζικού χρέους, η κατάσταση θα είναι πιο προβληματική για την αμερικανική οικονομία.
«Εάν πεις, με νόμο, μην επενδύσετε στην Κίνα ή σταματήσεις τις αποπληρωμές ομολόγων στην Κίνα, θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις, όπως στην αξία του δολαρίου, επειδή οι επενδυτές δεν έχουν συνηθίσει να υπαγορεύουν αυτά τα πράγματα από μια κυβέρνηση» επεσήμανε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ανησυχεί περισσότερο για την «υγεία» του δολαρίου, διότι αυτή τη στιγμή είναι ο χειρότερος εχθρός της.
«Είμαστε ο χειρότερος εχθρός μας» είπε και συμπλήρωσε ότι «το πώς αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον σωστά και παραγωγικά με τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα πιστεύουν ότι είναι δίκαιος, θα καθορίσει το μέλλον μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης