Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Κλασσικό bear market rally στις αγορές – Έρχεται μεγάλη πτώση στις μετοχές κατά τα πρότυπα του 1999

DoubleLine Capital: Κλασσικό bear market rally στις αγορές – Έρχεται μεγάλη πτώση στις μετοχές κατά τα πρότυπα του 1999
Ενώ η Gundlach φοβάται το 1999, ορισμένοι ανησυχούν ακόμη περισσότερο ότι η τρέχουσα ανάκαμψη της αγοράς αρκούδων μοιάζει περισσότερο με την κατάρρευση της δεκαετίας του 1930
Κλασσικό bear market rally βρίσκεται σε εξέλιξη στις αγορές  αναφέρει ο Gundlach επικεφαλής του αμερικανικού fund DoubleLine Capital και προειδοποιεί ότι έρχεται μεγάλη πτώση στις μετοχές κατά τα πρότυπα του 1999.
Η κίνηση των χρηματιστηρίων τους τελευταίους δύο μήνες του θυμίζει τις ημέρες ακριβώς πριν από την αποτυχία του Dot.com.
Ο Gundlach, ο οποίος είναι επικεφαλής σε ένα hedge fund που διαχειρίζσται 138 δισεκ. δολάρια, το οποίο επενδύεται κυρίως σε περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ταχεία αύξηση του δημόσιου χρέους ώστε να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια ύφεση.
Είπε ότι το δολάριο θα πιεστεί καθώς αυξάνονται τα ελλείμματα.
Η αδυναμία του δολαρίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις μετοχές βραχυπρόθεσμα, όμως η κατάσταση του χρέους είναι πραγματικά εξαιρετικά κακή για μια ανεπτυγμένη χώρα.
Ο Gundlach εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη σε σχήμα V στο S & P500 από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020, ενώ τόνισε ότι τα κέρδη επικεντρώνονται κυρίως σε εταιρίες νέας τεχνολογίας.
Είπε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνεται κυρίως σε μετοχές FANG (δηλαδή Amazon, Apple, Microsoft και Google) και οι μικροεπενδυτές αγοράζουν μετοχές "είναι κλασική δραστηριότητα ράλι σε αγορά αρκούδων – bear market rally" κατά τα πρότυπα μέχρι τις ημέρες πριν από την έκρηξη του Dot.com.
H DoubleLine Capital προειδοποίησε ότι η σημερινή κατάσταση είναι «πολύ χειρότερη επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα επιτόκια ενώ χρησιμοποιήθηκαν όλα τα εργαλεία που προορίζονται συνήθως για την καταπολέμηση των οικονομικών προβλημάτων».
Ο Gundlach είπε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στις αγορές του εξωτερικού.
Η τελευταία προειδοποίησή του είναι παρόμοια με τη διαδικτυακή εκπομπή της DoubleLine Total Return Bond Fund στις 9 Ιουλίου, όπου είπε ότι οι μετοχές είναι πιθανό να μειωθούν από τα υψηλά που διαπραγματεύονται.
Γιατί η DoubleLine είναι πεπεισμένη ότι η σημερινή κίνηση των μετοχών είναι ένα ράλι αγοράς αρκούδων;
Στο γράφημα ο λόγος του τεχνολογικού Nasdaq 100 έναντι του S&P500, βρίσκεται σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την κορυφή της περιόδου dot.com της έκρηξης των εταιριών νέας τεχνολογίας ενώ οι μικροεπενδυτές αγοράζουν μετοχές FANG.
Στις αρχές Ιουλίου, ο λόγος Nasdaq 100 έναντι του S&P500 παραβίασε τα υψηλά του Dot Com, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές τεχνολογίας είναι σήμερα υπερτιμημένες όπως ήταν πριν από την αποτυχία στα τέλη 1999/2000.
Εν συνεχεία ο λόγος Nasdaq 100 έναντι του S&P500 έκτοτε εξασθενεί κάτω από την κορυφή του 2000, κυρίως λόγω ανησυχιών για τις αποτιμήσεις.
Ο Nasdaq 100 παραμένει αποσυνδεδεμένος από την πραγματικότητα.
Ο χρυσός αυξάνεται στα υψηλά δεκαετίας.
Ενώ η Gundlach φοβάται το 1999, ορισμένοι ανησυχούν ακόμη περισσότερο ότι η τρέχουσα ανάκαμψη της αγοράς αρκούδων μοιάζει περισσότερο με την κατάρρευση της δεκαετίας του 1930.
Ο Gary Shilling πιστεύει ότι η πτώση του χρηματιστηρίου της δεκαετίας του 1930 είναι ακριβώς μπροστά ...

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPX%20most%20concentrated%20ever_2.jpg?itok=MNOz6rwW

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-25.jpg?itok=9VthkpaG

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-25-5.jpg?itok=Ip3-zXAB

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-25-1.jpg?itok=PNSSzaYY

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης