Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ο Trump πρέπει να δαπανήσει 1,8 τρισεκ. δολάρια για τους επόμενους 3 μήνες με τον κίνδυνο να πριμοδοτήσει τον Biden

Rabobank: Ο Trump πρέπει να δαπανήσει 1,8 τρισεκ. δολάρια για τους επόμενους 3 μήνες με τον κίνδυνο να πριμοδοτήσει τον Biden
Στο βάθος του τούνελ φαίνεται φως αλλά δεν είναι σαφές εάν είναι τρένο που έρχεται κατά πάνω μας, αναφέρει η Rabobank
Ο Trump πρέπει να δαπανήσει 1,8 τρισεκ. δολάρια για τους επόμενους 3 μήνες αναφέρει σε ανάλυση της η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Εσχάτως στην αγορά κυριαρχούν οι θετικές ειδήσεις.
Κυρίως ήταν τα νέα ότι το εμβόλιο Oxford Covid-19 φαίνεται να έχει καλά αποτελέσματα.
Ναι, μπορεί να χρειαστούν δύο δόσεις για να λειτουργήσει το εμβόλιο και προφανώς ακόμη απαιτούνται πειράματα.
Ουσιαστικά έχουμε ένα τζίνι σε μια μαγική λάμπα - αλλά πρέπει να το τρίψετε δύο φορές για να το απελευθερώσετε.
Αυτό είναι μάλλον αναποτελεσματικό!
Όμως δεν έχει άλλο;
 Οι αγορές δείχνουν για άλλη μια φορά την έμφυτη τάση τους όπως αναφέρει ο «Oscar Wilde».
Επίσης το Ισραήλ σημειώνει πρόοδος στη θεραπεία Covid χρησιμοποιώντας κοινά φάρμακα υπερλιπιδαιμίας, τα οποία οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποβαθμίσουν τον ιό σε απλό κρυολόγημα.
Εν ολίγοις, καλές ειδήσεις από το μέτωπο της επιστήμης
Η Ευρώπη βρήκε μια διέξοδο από την πολυήμερη μεγάλη σύνοδο κορυφής της.
Το αποτέλεσμα είναι επιχορηγήσεις 390 δισεκατομμυρίων ευρώ και δάνεια χαμηλού επιτοκίου ύψους 360 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, η Ιταλία πρόκειται να λάβει 126 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις.
Οι επικριτές θα συνεχίσουν να επισημαίνουν ότι αυτό δεν αρκεί για να ξεκινήσει μια ανάκαμψη δεδομένης της ζημιάς που έχει γίνει - αλλά σίγουρα τα κράτη της Ευρώπης κάτι πήραν.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Rishi (Rich) Sunak συνεχίζει να αψηφά τα παραδοσιακά συντηρητικά στερεότυπα και έχει ανακοινώσει ότι περίπου 900.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα αναμένεται να λάβουν αύξηση μισθού έως 3,1%.
Οι μετοχές συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να έχουμε ήδη κερδίσει το Covid-19 - και κάθε πιθανό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.
Ειδικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αυξήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά.
Τα ομόλογα εξακολουθούν να μην αγοράζουν αυτόν τον ενθουσιασμό, αν και εσχάτως σημειώνονται αγορές και άνοδος τιμών.
Οι αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων στις ΗΠΑ ήταν 0,61%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/1.812TN_0.jpg?itok=MMn37GW_
Ωστόσο, στο βάθος του τούνελ φαίνεται φως αλλά δεν είναι σαφές εάν είναι τρένο που έρχεται κατά πάνω μας.
Πρώτον, ο Πρόεδρος Trump των ΗΠΑ και το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσουν τι κίνητρα θα δώσουν εκ νέου στην αμερικανική οικονομία.
Οι δημοκρατικοί πιέζουν για ένα πακέτο 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Λευκός Οίκος θέλει μόνο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, και επικεντρώνεται στην περικοπή φόρου μισθοδοσίας παρά στην καταβολή των 600 δολαρίων στα επιδόματα ανεργίας. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, τα προγράμματα στήριξης που είχαν ανακοινωθεί τελειώνουν τέλη Ιουλίου και εκατομμύρια άνεργοι ένας στους τρεις Αμερικανοί δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο τους.
Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τους επόμενους 3 μήνες 1,8 τρισεκ. δολάρια, αλλά το πρόβλημα του Trump είναι ότι εάν χάσει την Προεδρία θα έχει αφήσει παρακαταθήκη 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στον διάδοχο, τον Biden που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Αν και είναι λογικό να υποστηρίζουμε ότι είναι καλύτερο να εστιάζουμε στην εργασία (μείωση φόρου μισθοδοσίας) παρά στην μη εργασία (παροχές και επιδόματα ανεργίας), αυτό προϋποθέτει όμως ότι όλοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Εάν πολλοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στη εργασία τους τότε ένα express τρένο θα χτυπήσει την οικονομία των ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης