Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Ορόσημο η έκδοση κοινού χρέους από την ΕΕ εν μέσω κρίσης - Παρακαταθήκη για το μέλλον

Berenberg: Ορόσημο η έκδοση κοινού χρέους από την ΕΕ εν μέσω κρίσης - Παρακαταθήκη για το μέλλον
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται συχνά κριτική επειδή δεν έχει κοινή δημοσιονομική πολιτική όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες
Oρόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση  και παρακαταθήκη για το μέλλον χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Berenberg την έκδοση κοινού χρέους, στον απόηχο της συμφωνίας των ηγετών της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
«Η συμφωνία δημιουργεί προηγούμενο για κοινό δανεισμό σε επίπεδο ΕΕ, κάτι που πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πολέμησαν τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρουν αναλυτές της Berenberg, όπως μεταδίδει το CNBC.
«Με τη μεγαλύτερη προσπάθεια διασυνοριακής αλληλεγγύης όλων των εποχών, η ΕΕ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα εσωτερικής συνοχής. Βραχυπρόθεσμα, η επίδραση της εμπιστοσύνης μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από τα ίδια τα χρήματα », τονίζουν οι αναλυτές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται συχνά κριτική επειδή δεν έχει κοινή δημοσιονομική πολιτική όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι αντιευρωπαϊκές τάσεις σε ορισμένα έθνη, προκάλεσαν ανησυχίες για πιθανή διάλυση της ένωσης.
«Η ΕΕ και η ευρωζώνη δεν κινούνται προς τη δημοσιονομική ένωση.
Αλλά προχωρούν σε ένα σημαντικό βήμα προς έναν ισχυρότερο δημοσιονομικό συντονισμό.
 Η συμφωνία θέτει προηγούμενο.
Η ΕΕ εκδίδει χρέοςκατά τη διάρκεια μίας κρίσης.
Σε μελλοντικές κρίσης, η κοινή δημοσιονομική απάντηση θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο», εξηγούν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης