Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανακυκλούμενο και όχι νέο χρήμα αλλά και παράγωγα πίσω από το στημένο παιχνίδι ωραιοποίησης στο ΧΑ από market maker, Α/Κ τραπεζών – Το retail σπεύδει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μέσω του σπορ του trading αλλά οι ξένοι άφαντοι….

 Ανακυκλούμενο και όχι νέο χρήμα αλλά και παράγωγα πίσω από το στημένο παιχνίδι ωραιοποίησης στο ΧΑ από market maker, Α/Κ τραπεζών – Το retail σπεύδει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μέσω του σπορ του trading αλλά οι ξένοι άφαντοι….
(up3)Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εκτυλιχθεί σε ανακυκλούμενη πίστωση.
Τι σημαίνει αυτό ότι μετά την βύθιση του στις 480 μονάδες και την σταδιακή αναρρίχηση του στις 660 μονάδες δεν εισήλθαν νέα χρήματα στην αγορά απλά ανακυκλώθηκαν υφιστάμενα χρήματα.

Οι ξένοι απέχουν σχεδόν επιδεικτικά δεν έχουν διάθεση να πωλήσουν αλλά σίγουρα δεν αγοράζουν.
Αυτή η απαθής η επενδυτικά απαθής στάση των ξένων επενδυτών, προφανώς προβληματίζει αλλά ταυτόχρονα δίνει ευκαιρία στις εγχώριες δυνάμεις να αναλάβουν τα ηνία της ανόδου στηριζόμενες όχι σε νέα κεφάλαια αλλά σε ανακυκλούμενο χρήμα.
Τι σημαίνει ανακυκλούμενο χρήμα;
Σημαίνει ότι χρήματα τοποθετούνται και ρευστοποιούνται μια συνεχής διαδικασία trading που συντηρεί τεχνικά την αγορά άπαξ και κινείται τεχνικά η αγορά αλλά δεν διαμορφώνει momentum αλλαγής τάσης.
Π.χ. αν αποφασίσουν οι ξένοι να αγοράσουν ή πωλήσουν θα διαμορφώσουν άλλες συνθήκες στην χρηματιστηριακή αγορά.
Η αποχή των ξένων επενδυτών αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τις εγχώριες δυνάμεις να κινητοποιηθούν.
Market maker της αγοράς χωρίς να τοποθετούν νέο χρήμα προβαίνουν σε αγοραπωλησίες συντηρώντας την άνοδο.
Κινητοποίηση τραπεζών μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων θεσμικών χαρτοφυλακίων όπου με λίγα σχετικά κεφάλαια δημιουργούν και διαμορφώνουν συνθήκες τεχνικής ευφορίας.
Προφανώς δεν μένουν απαθείς οι μικροεπενδυτές οι οποίοι επιδίδονται στο προσφιλή σπορ του trading.
Μπαίνουν, βγαίνουν στο ΧΑ και σε επιλεγμένες μετοχές αποκομίζοντας αξιόλογα κέρδη.
Το παιχνίδι στηρίζεται και στα παράγωγα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποίησε τον Ιούνιο 100 χιλ συμβόλαια σε σύνολο 326 χιλ συμβολαίων που μεταφράζεται σε τζίρο 115 εκατ ευρώ.
Αυτά τα 115 εκατ ευρώ δεν είναι πραγματική θέση αλλά trading της Επενδυτικής τράπεζας.
Αγορές, πωλήσεις, αγορές, πωλήσεις κλασσικό trading.
Το παιχνίδι στο ΧΑ προσομοιάζει με την κίνηση της αγοράς σε πιο ήπια μορφή του προηγούμενου ράλι που δεν έχει καμία λογική υπόσταση είναι ένα κατασκεύασμα που απλά οδήγησε σε νέα χαμηλά την αγορά.
Για να ειπωθεί ξεκάθαρα.
Το παιχνίδι στο ΧΑ θα σοβαρέψει μόνο αν έρθουν οι ξένοι επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης