Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «CC» η Intralot - Αυξάνεται ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε «CC» η Intralot - Αυξάνεται ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης χρέους
Η Fitch υποβαθμίζει την Intralot
Σε «CC» -από «CCC»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot η Fitch Ratings, μεταβάλλοντας παράλληλα σε «C» -από «CCC»- την αντίστοιχη αξιολόγηση για το μη εξασφαλισμένο χρέος.
Ο οίκος δεν αναφέρει στην έκθεσή του τις προοπτικές (outlook).
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η υποβάθμιση τον αυξανόμενο κίνδυνο αναδιάρθρωσης του χρέους καθώς και τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης για τα ομόλογα της Intralot, ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2021.
«Η Intralot συζητά επί του παρόντος με τους κατόχους ομολόγων της για την τροποποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.
Η Fitch θεωρεί ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Χρεοκοπία ή Περιορισμένη Χρεοκοπία. (…)
Η υποβάθμιση του μη εξασφαλισμένου χρέους περιλαμβάνει επίσης νομικές προκλήσεις στη Βουλγαρία», σχολιάζεται.

Η Fitch κάνει λόγο για αναπόφευκτη αναδιάρθρωση κεφαλαιακής δομής:
Υπολογίζει ότι τα FFO της Intralot θα παραμείνουν υψηλά πάνω από 10x έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο οίκος βλέπει έναν αυξημένο κίνδυνο ότι η Intralot θα αναγκαστεί σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους τους επόμενους 12 έως 18 μήνες για την αντιμετώπιση της αναχρηματοδότησης.
Οι όροι του ομολόγου εμποδίζουν την αναχρηματοδότηση ολόκληρου του ποσού σε ασφαλή βάση.
Η Intralot ανακοίνωσε ότι διόρισε τους Evercore Partners και Allen & Overy για να αξιολογήσει όλες τις διαθέσιμες οικονομικές και στρατηγικές επιλογές που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες για την τροποποίηση της κεφαλαιακής δομής του ομίλου.

Οι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία ενδέχεται να σταματήσουν:
Στη Βουλγαρία η Intralot έχει δύο εταιρικές σχέσεις 49%, Eurobet και Eurofootball, από τις οποίες οι αρχές έχουν ζητήσει την πληρωμή κρατικών τελών ύψους 403 εκατ. BGN.
Οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να εθνικοποιήσουν τη λαχειοφόρο αγορά, οδηγώντας στο τέλος των δραστηριοτήτων της Eurobet (5,2% του αναλογικού EBITDA).
Παρόλο που η Intralot αμφισβητεί σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν την άδεια της Eurofootball (14,4% του EBITDA) για τρεις μήνες έως ότου καταβληθούν αυτοί οι φόροι.
Κατά την άποψή του οίκου, η Intralot δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει αυτές τις πληρωμές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα σταματούσε τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία.

Μικρότερες ανακτήσεις για τους Ομολογιούχους:
Ο οίκος μείωσε την πρόβλεψη για το EBITDA σε 55 εκατ. ευρώ από 65 εκατ. ευρώ για να αντικατοπτρίσει την αβεβαιότητα στη Βουλγαρία με πιθανό τερματισμό των δραστηριοτήτων.
Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιακή διάρθρωση, εκτιμά ότι οι ομολογιούχοι θα υπόκεινται σε χρέος περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Υψηλή έκθεση στην πανδημία:
Το κλείσιμο αιθουσών τυχερών παιχνιδιών σε συνδυασμό με ακυρώσεις αθλητικών εκδηλώσεων (τα αθλητικά στοιχήματα αντιπροσώπευαν το 44,4% των ενοποιημένων εσόδων του 2019) θα οδηγήσουν σε σημαντική συρρίκνωση των εσόδων της Intralot το 2020.
Επίσης, αναμένεται στη μείωση των εσόδων λαχειοφόρων αγορών (42,7% των εσόδων 2019) λόγω lockdown.
Ο όμιλος έχει εφαρμόσει μέτρα όπως μείωση κόστους και μείωση κεφαλαίου.
Συνολικά, η Fitch εκτιμά ότι η Intralot θα δημοσιεύσει μεγάλες αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) άνω των 70 εκατ. ευρώ το 2020, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε σημαντική διάβρωση των 119 εκατ. ευρώ χωρίς περιορισμούς που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2019.

Συρρικνωμένο χαρτοφυλάκιο συμβολαίων:
Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων της Intralot έχει συρρικνωθεί ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων (Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν), απώλεια συμβολαίων (Μαρόκο, Τουρκία) ή νομικά ζητήματα (Βουλγαρία).
Ο οίκος λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο εκτέλεσης που σχετίζεται με την ανανέωση της σύμβασης Bilyoner στην Τουρκία (4% του αναλογικού EBITDA της Intralot), η οποία θα ανανεωθεί στα τέλη Αυγούστου 2020.
Η ανανέωση της σύμβασης στη Μάλτα το 2022 (14,9% του 2019 αναλογική EBITDA) θα μπορούσε να συνεπάγεται κεφαλαιουχική επένδυση βάσει ιστορικών δεδομένων, τα οποία ενδέχεται να μην επιτρέπονται από την τρέχουσα κεφαλαιακή διάρθρωση.

Ευνοϊκές τάσεις στον κλάδο:
Η σταδιακή ελευθέρωση των αγορών τυχερών παιχνιδιών, ιδίως στις ΗΠΑ, η προθυμία των κυβερνήσεων να βρουν τρόπους αύξησης των φορολογικών εσόδων και η ψηφιοποίηση των λαχειοφόρων αγορών, θα παρέχουν ευκαιρίες για το Intralot, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα συμβόλαια που κερδίστηκαν.
Η εταιρεία θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει το ιστορικό της και την τεχνική του φήμη και να επωφεληθεί από έναν περιορισμένο αριθμό αξιόπιστων προμηθευτών στον κλάδο, επιτρέποντάς του να επεκταθεί σε νέες χώρες.

Το τρέχον οικονομικό προφίλ της Intralot δεν είναι συγκρίσιμο με αυτό άλλων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών όπως η Flutter Entertainment, η GVC Holdings, η Sazka Group.
Η Intralot είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά επιχειρηματικού προφίλ με την Inspired Entertainment, αλλά προς το παρόν έχει υψηλότερη ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης