Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στις 3.350 ο στόχος για τον δείκτη S&P 500 ως τον Ιούνιο του 2021

Morgan Stanley: Στις 3.350 ο στόχος για τον δείκτη S&P 500 ως τον Ιούνιο του 2021
Θεαματική άνοδο στις 3.350 μονάδες εκτιμά η Morgan Stanley για τον δείκτη S&P 500500 ως τον Ιούνιο του 2021
Στις 3.350 μονάδες θέτει τον πήχη για τον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, εκτιμώντας πως τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι 20 φορές περισσότερα σε ετήσια βάση.
Σε ό,τι αφορά, δε, το αισιόδοξο σενάριο, η Morgan Stanley αναφέρει ότι, σε περίπτωση bull market, αναμένεται άνοδος έως τις 3.700 μονάδες, ενώ, στο δυσμενές σενάριο, η πτώση θα φτάσει στις 2.900 μονάδες.
Έτσι, παρότι η Wall Street φαίνεται να απογοητεύει τους επενδυτές στις τελευταίες τρεις συνεδρίες, με τον δείκτη φόβου-VIX να έχει διπλασιάσει την τιμή του (από τις 20 μονάδες στις 44 μονάδες), τίποτε δεν μπορεί, για τη Morgan Stanley, να κλονίσει την bull market στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Σε ό,τι αφορά την πτώση των προηγούμενων ημερών, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επιμένει πως πρόκειται για μια ήπια, εύλογη και εντελώς υγιή διόρθωση.
Παρότι μια νέα θετική πρόβλεψη ήταν αναμενομένη, με την αγορά να διαπραγματεύεται στις 3.200 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Morgan Stanley επιμένει στο αφήγημα περί ανάπτυξης σχήματος V, με το «έδαφος» όμως να είναι εξαιρετικά ασταθές.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
Οι bear markets τελειώνουν με ύφεση.
Η κρίση υγείας που προκάλεσε την τρέχουσα ύφεση έφερε μια άνευ προηγουμένου απόκριση σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο.
Επίσης, η πολιτική βούληση για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, ακόμα και αν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, καθιστά τις προοπτικές πιο σταθερές.
Το επενδυτικό συναίσθημα και οι τοποθετήσεις παραμένουν αξιοσημείωτα bearish, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους και της έντασης του τρέχοντος ράλι.
Τέλος, οι τιμές των χρηματιστηριακών δεικτών, η ανταμοιβή για την ανάληψη ρίσκου, το εύρος και το βάθος της αγοράς και η ηγεσία του α’ κύκλου ακολουθούν τα μοτίβα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009.
Εν ολίγοις, η τεχνογνωσία που υπάρχει για την αντιμετώπιση υφέσεων αποδίδει.
Εάν όλα αυτά ισχύουν, σε τι οφείλεται η πτώση της προηγούμενης εβδομάδας;
Κάποιες μετοχές υπεραγοράστηκαν, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους κερδοσκοπικές τάσεις.
Η εισήγηση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, και η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 προσέφεραν μια καλή αφορμή για αθρόες πωλήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η Morgan Stanley θεωρεί πως η αγορά θα είναι ανοδική λόγω του ότι εξισώνει τον Μάρτιο του 2020 με τον Μάρτιο του 2009.
«Η άποψή μας είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια υπερβολική διόρθωση σε μια bull market.
Σύμφωνα με όσα εκτιμάμε, θα υπάρξει ανάκαμψη τύπου V.
Κατά το χρονοδιάγραμμά μας, αυτή η κάμψη ήταν αναμενόμενη, με τον S&P 500 να φτάνει βραχυπρόθεσμα στις 2.800, τον Nasdaq στις 8.500 και τον Russell 2000 στις 1.300 μονάδες» αναφέρει η Morgan Stanley.
Πάντως, υπάρχει κάτι παραπάνω για την ανοδική κλήση που εκτιμά η τράπεζα ότι θα υπάρξει.
Όπως υποστηρίζεται σχετικά, η τρέχουσα κρίση ήταν η πιο απότομη αλλά θα είναι και η πιο σύντομη τα οικονομικά χρονικά.
Η σοβαρότητα της ύφεσης οφειλόταν στο lockdown.
Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έλαβαν μέτρα άνευ προηγουμένου σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο.
Τα δημοσιονομικά μέτρα στόχευσαν κατευθείαν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που έχουν μεγαλύτερη τάση να τα ξοδεύουν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητα του χρήματος μπορεί να μην καταρρεύσει αυτή τη φορά καθώς επεκτείνεται ο M.
Όλα αυτά υποστηρίζουν ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, υψηλότερο πληθωρισμό και ονομαστικό ΑΕΠ.
Με τις αγορές κατοικιών και μετοχών να συγκρατούνται, η μέση καθαρή αξία των καταναλωτών είναι αμετάβλητη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εξετάζεται μεγάλος κύκλος απομόχλευσης.
Αντιθέτως, φαίνεται ότι ο καταναλωτής θέλει να συμμετάσχει πιο ενεργά στο ράλι, όπως έδειξε ο προηγούμενος μήνας.
Αυτό σημαίνει πραγματικά ότι το 70% της οικονομίας είναι σε θέση να ανακάμψει γρήγορα, ειδικά με τόσο γενναιόδωρη κυβερνητική υποστήριξη.
Επίσης, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως η Fed δεν σκοπεύει να πάψει να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στο άμεσο χρονικό διάστημα, τροφοδοτώντας την υπάρχουσα φούσκα.
Ο ίδιος ο Jerome Powell το παραδέχθηκε.
Όμως ο στόχος των 3.350 μονάδων για τον S&P 500 υπονοεί πως το PE θα εικοσαπλασιαστεί.
Η πρόβλεψη των εισόδων με ακρίβεια είναι δύσκολη, αλλά όπως δείχνει το Έκθεμα 10, οι μέτριες αποκλίσεις από αυτούς τους στόχους εξακολουθούν να αφήνουν το 20x ως κεντρική τάση.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί και το εξής:
Επειδή τα EPS του 2021 δεν είναι αρκετά υψηλό, η ανάλυση της Morgan Stanley έχει ορίζοντα 2,5 ετών.
Ως εκ τούτου για τον στόχο του S&P 500 «βλέπει» τα κέρδη όχι του 2021 αλλά στο 2022!





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης