Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν παρέλθει για τα χρηματιστήρια

Societe Generale: Τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν παρέλθει για τα χρηματιστήρια
«Καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται, οι κυκλικές μετοχές θα πρέπει να επιστρέψουν σε μια σταθερή ανοδική τροχιά» επισημαίνει η Societe Generale
Επιφυλακτική ως προς το ράλι που σημειώνεται στη Wall Street είναι η γαλλική τράπεζα Societe Generale, που επισημαίνει πως τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν παρέλθει, προσθέτοντας ότι οι κυκλικές μετοχές θα δείξουν τον δρόμο προς την ανάκαμψη.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, η ταλαντευόμενη απόδοση των θεμελιωδών στοιχείων που συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο και το momentum δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η υπόθεση «οικονομική ανάκαμψη».
Ως εκ τούτου, τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν περάσει.
Οι παγκόσμιες αγορές κατέρρευσαν τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η πολύμηνη bull market τερματίστηκε.
Από τότε, ωστόσο, οι μετοχές έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη επιστροφή.
Ο δείκτης Nasdaq στις ΗΠΑ έχει σβήσει τις όποιες απώλειες είχε εγγράψει, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 αλλά και ο Dow αγγίζουν τα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2020.
Το ράλι πραγματοποιήθηκε εν μέσω ολοένα και πιο δυσοίωνων οικονομικών δεδομένων, τα οποία ενδέχεται να επηρεάζουν τις κυκλικές μετοχές, σύμφωνα με τη Societe Generale.
Εκτός των άλλων, η τράπεζα επεσήμανε ότι το ράλι οδηγεί μια μικρή ομάδα μετοχών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Amazon, Netflix, Google, Microsoft, Apple και Nvidia.
Η υπεραπόδοση των μετοχών αυτών ανυψώνει ολόκληρη την αγορά κατά τρόπο δυσανάλογο.
Ακόμα, οι κυκλικές μετοχές θα πρέπει να σημειώσουν περισσότερα κέρδη, εάν η οικονομική ανάκαμψη είναι γεγονός.
Να σημειωθεί πως και οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που είχαν λάβει για τον κορωνοϊό ή έχουν άρει εντελώς το lockdown.
«Καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται, οι κυκλικές μετοχές θα πρέπει να επιστρέψουν σε μια σταθερή ανοδική τροχιά, που να αντικατοπτρίζει τόσο τις θετικές προοπτικές όσο και τις ιστορικά υποβαθμισμένες αποτιμήσεις τους» αναφέρει η Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης