Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford University: Η πιθανότητα εμβολίου μειώθηκε από 80% σε 50% - Morgan Stanley: Το εμβόλιο το 2021 με τιμή 5-15 δολάρια

Oxford University: Η πιθανότητα εμβολίου μειώθηκε από 80% σε 50% - Morgan Stanley: Το εμβόλιο το 2021 με τιμή 5-15 δολάρια
Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τον χρόνο παραγωγής του εμβολίου και τις τιμές που θα διατίθεται
Η πιθανότητα να δοκιμαστεί το εμβόλιο για τον κορωνοιό σύντομα μειώθηκε από 80% που ήταν πρόσφατα σε 50% ανάφεραν εκπρόσωποι του Oxford University.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην έρευνα του New England Journal of Medicine, σύμφωνα με την οποία το Remdeisivir του Gilead δεν παρουσίασε κανένα αξιοσημείωτο όφελος για εκείνους τους ασθενείς με κορωνοιό που ήταν πιο υγιείς και δεν χρειάζονταν οξυγόνο ή για αυτούς που ήταν πιο άρρωστοι, που απαιτούσαν αναπνευστήρα ή μηχανική υποβοήθηση και ότι η μόνη στατιστικά σημαντική βελτίωση παρατηρήθηκε σε ασθενείς με συμπληρωματικό οξυγόνο, ενώ κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι «δεδομένης της υψηλής θνησιμότητας παρά τη χρήση του remdesivir, είναι σαφές ότι η θεραπεία με ένα αντιικό φάρμακο μόνο δεν είναι αρκετή.
Τα αρνητικά νέα δεν σταματούν εδώ η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός εμβολίου είπε ότι η πρόσφατη μείωση του ποσοστού μόλυνσης θα καθιστά όλο και πιο δύσκολο να αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι επιτυχές.  
Είναι ένας αγώνας ενάντια στην εξαφάνιση του ιού και ενάντια στον χρόνο, δήλωσε ο καθηγητής Adrian Hill, διευθυντής του Ινστιτούτου Jenner.
Είπαμε νωρίτερα ότι υπήρχε πιθανότητα 80% να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020.
Αλλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα δήλωσε ο καθηγητής Adrian Hill που ηγείται της ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Ο Hill δήλωσε ότι αναμένει λιγότερα από 50 από τα 10.000 άτομα που έχουν προσφερθεί εθελοντικά να δοκιμάσουν το εμβόλιο την ερχόμενη εβδομάδα για να αξιολογήσουν τον κορωνοιό.
Εάν λιγότερα από 20 test είναι θετικά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άχρηστα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μπορεί να συμμετάσχει μαζί με την Moderna σε ένα πρόγραμμα δοκιμών μεγάλης κλίμακας τον Ιούλιο.
Την ίδια στιγμή η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca ανακοίνωσε συμφωνία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή 400 εκατομμυρίων δόσεων του μη αποδεδειγμένα αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορωνοιό που παράχθηκε για πρώτη φορά στο εργαστήριο του καθηγητή Hill στο Oxford University.
Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε να πληρώσει για 100 εκατομμύρια δόσεις, προσθέτοντας ότι 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ενδέχεται να είναι έτοιμες για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έως τον Σεπτέμβριο 2020.
Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν προσδοκίες για το εμβόλιο του Oxford University, το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να παράγει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020.
Αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται τώρα αισιόδοξο έως μη ρεαλιστικό.
Ένα βασικό πρόβλημα με τον κορωνοιό είναι ότι τα κρούσματα μειώνονται σχεδόν κατά 66% από τότε που έφτασε στην κορυφή τα 9.000 κρούσματα στην Βρετανία στις 10 Απριλίου.
Ενώ παγκοσμίως εργάζονται σε πάνω από 100 πειραματικά εμβόλια για το Covid-19, η διαδικασία θα πάρει χρόνο.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Michael Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι η εύρεση εμβολίου και η διανομή του σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι "άλμα στο φεγγάρι", προσθέτοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ότι ο κορωνοιός ήρθε για να μείνει.

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τον χρόνο παραγωγής του εμβολίου και τις τιμές που θα διατίθεται

Η μοίρα της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται περισσότερο από ποτέ στην εύρεση εμβολίου υποστηρίζει η Morgan Stanley.
Η αμερικανική τράπεζα έχει εξετάσει έξι εμβόλια με την υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας και την ικανότητα παρασκευής σε κλίμακα, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι "εκατομμύρια δόσεις θα μπορούσαν θα είναι διαθέσιμες έως το φθινόπωρο του 2020, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις με στόχο 1 δισεκ. δόσεις το 2021.  Δυστυχώς, όπως μόλις κατέδειξε η περίπτωση του Oxford University, οι καθυστερήσεις είναι πλέον αναπόφευκτες και το μόνο πράγμα που μπορεί να επιταχύνει το πρόγραμμα είναι εάν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα κορωνοιού ώστε οι επιστήμονες να έχουν πραγματικά στοιχεία να μελετήσουν.

Κατά την Morgan Stanley 6 είναι τα υποψήφια εμβόλια από σύνολο 110 προγραμμάτων εμβολίων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, 8 συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες.
Πιστεύουμε ότι από τα 6 (4 σε κλινικό επίπεδο και 2 προκλινικά) έχουν και οι δύο εύλογη πιθανότητα κλινικής επιτυχίας και μπορούν να κατασκευαστούν σε κλίμακα ώστε να είναι σχετικά γρήγορα διαθέσιμα.
Βλέπουμε τρία κύματα πιθανών εμβολίων που διατίθενται στο εμπόριο, με αυτά των Moderna, Pfizer / BioNTech, AstraZeneca / University of Oxford και CanSino πιθανότατα στο πρώτο κύμα πριν από το τέλος του 2020.
Αναμένονται εμβόλια από την J&J το 1H21 και την Sanofi / GSK το β΄ 6μηνο του 2021.
Αναμένουμε σημαντική παραγωγή και διάθεση εμβολίων στα μέσα του 2021 με περιορισμένες ποσότητες ήδη από το φθινόπωρο του 2020:
Στο εγγύς μέλλον αναμένουμε να μάθουμε εάν τα πρώτα κλινικά εμβόλια παράγουν αντισώματα κατά του ιού στον άνθρωπο.
Το CanSino έχει μια μελέτη με Ph8 από 508 ασθενείς που αναμένεται να έχει δεδομένα έως τέλη Μαΐου, ενώ αναμένουμε από την NIAID των ΗΠΑ να παράσχει δεδομένα από την Moderna στην φάση 1 στους επόμενους 1-2 μήνες.
Αυτά τα δεδομένα θα παρέχουν αρχικές πληροφορίες σχετικά με την πιθανή αποτελεσματικότητα, αλλά δεν θα παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια.
Θα περιμέναμε να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα από τη Moderna, την AstraZeneca και ενδεχομένως την Pfizer σχετικά με την ασφάλεια έως το φθινόπωρο του 2020.
Αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να λάβουν άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUAs) το φθινόπωρο του 2020.
Με βάση τα τρέχοντα σχόλια της εταιρείας, πιστεύουμε ότι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο, 10-30 εκατομμύρια ανά μήνα έως το τέλος του 2020 και 100 εκατομμύρια το μήνα στα μέσα του 2021.

Η κυβέρνηση Trump δήλωσε ότι σχεδιάζει να έχει αρκετές δόσεις εμβολίου για ολόκληρο τον πληθυσμό των ΗΠΑ έως το τέλος του 2020.
Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που θα μπορούσαν να διαθέσουν εμβόλια στον πληθυσμό, οι κατασκευαστές είναι απίθανο να φτάσουν τα 100  εκατομμύρια δόσεις συνολικά πριν τα μέσα του 2021.

Κατά την Morgan Stanley η αγορά εμβολίων πανδημίας θα μπορούσε να είναι 10-30 δισεκατομμύρια δολάρια:
Από τον παγκόσμιο πληθυσμό, υποθέτουμε ότι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε αγορές που θα τους εξυπηρετούσαν δυτικές εταιρείες, ιδίως οι ΗΠΑ (330 εκατ. πληθυσμό), Δυτική Ευρώπη (400 εκατ.), Μέρος της Ανατολικής Ευρώπης (115 εκατ.), Νότια Αμερική, Καναδά και Μεξικό (590 εκατ.), ορισμένες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού ( 210 εκατ.). Υποθέτουμε ότι η Ινδία (με πληθυσμό 1,3 δισ.), η Κίνα (με 1,4 δισ.) Και η Ρωσία (με 150 εκατ.) πιθανότατα δεν θα αγοράσουν εμβόλιο, από την Δύση ενώ η Αφρική (με πληθυσμό 1,2 δισ.) και ο υπόλοιπος πληθυσμός (1,9 δισ.) θα δεχόντουσαν δωρεές. Βλέπουμε τις τιμές των εμβολίων στις ΗΠΑ στα 10-20 δολάρια ανά  θεραπεία, η Δυτική Ευρώπη στα 5-15 δολάρια και οι υπόλοιπες χώρες στα 5-10 δολάρια.
Αυτό οδηγεί στο εύρος αγοράς των 10-30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο πανδημίας 2020-2022.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/oxford%20vaccine.jpg?itok=FPWLOtKk
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/vaccine%20timeline%20morgan%20stanley.jpg?itok=zej94j8t
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης