Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η ανάκαμψη του S&P 500 θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι το 2008

tags :
Citigroup: Η ανάκαμψη του S&P 500 θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι το 2008
Οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι η Wall Street θα καταγράψει απότομη ανάκαμψη το 2021
Τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα σημειώσουν την πιο απότομη ανάκαμψη στην ιστορία τους κατά το 2021, επιστρέφοντας σε επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν την επιβολή lockdowns τον Μάρτιο δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με ό,τι συνέβη μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Citigroup, όπου οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο S&P 500 και ο Dow Jones θα διαμορφωθεί στις 3.160 μονάδες και 28.400 μονάδες αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2021, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 7% και 15,5% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη της Citigroup είναι μεταξύ των πιο bullish μεταξύ των αναλυτών που ασχολούνται με το αμερικανικό χρηματιστήριο, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν προβλέπουν κέρδη για τους επόμενους 12 μήνες.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Citigroup, οι δύο δείκτες θα αντισταθμίσουν το 81% και 90% των απωλειών που κατέγραψαν από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου σε 465 ημέρες, ή λίγο περισσότερο από 15 μήνες.
Υπενθυμίζεται πως οι S&P 500 και Dow Jones χρειάστηκαν 1.107 και 1.288 μέρες για να ανακάμψουν μετά το κραχ του 2008.
Οι αισιόδοξοι στόχοι αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για βελτιωμένη οικονομική απόδοση το επόμενο έτος και το 2022, αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα ο αναλυτής Tobias Levkovich.
«Ενσωματωμένη στην πρόβλεψη είναι μια προσδοκία για εμβόλια και θεραπείες COVID-19 που αίρουν πολλά από τα εμπόδια για την "επιστροφή στο κανονικό" που εξακολουθούν να ισχύουν αυτήν τη στιγμή» αναφέρει ο ίδιος.
«Ενώ ορισμένες βιομηχανίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μόνιμες μακροπρόθεσμες ζημιές, η Μεγάλη Παύση θα αντιστραφεί όσο προχωρά ο χρόνος».
Μετά τη συντριβή του χρηματιστηρίου το 1987, οι δείκτες χρειάστηκαν επίσης περισσότερους από 18 μήνες για να πραγματοποιήσουν τέτοιες ανακάμψει, αν και τότε και το 2008, χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για καταγραφούν τέτοιες απώλειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης