Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guggenheim: Η κρατική ενίσχυση εταιρειών στις ΗΠΑ προκαλεί υποχρεώσεις ηθικού τύπου

Guggenheim: Η κρατική ενίσχυση εταιρειών στις ΗΠΑ προκαλεί υποχρεώσεις ηθικού τύπου
Η ενίσχυση εταιρειών στις ΗΠΑ εκ μέρους του κράτους θέτει ηθικούς κινδύνους, επισημαίνει το Guggenheim Investment Group
Οξύ ηθικό κίνδυνο ενέχει η στήριξη εταιρειών εκ μέρους των κυβερνητικών και νομισματικών αρχών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Guggenheim Investment Group.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, η κρατική ενίσχυση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να προκαλέσει «νέες υποχρεώσεις ηθικού τύπου», καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θα αιτηθούν ενίσχυσης στη βάση της αρχής της ισότητας.
Πολλές εταιρείες όπως η Boeing, η Southwest και η Hyatt Hotels απέκτησαν πρόσβαση σε ρευστότητα χάρη στην παρέμβαση της κυβέρνησης, σημείωσε ο ιθύνων νους της Guggenheim, Scott Minerd, ο οποίος πρόσθεσε πως πλέον οι αγορές στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα για καθιέρωση αρνητικών επιτοκίων, παρότι η απόδοση του δεκαετούς θα μπορούσε να πέσει κατά 50 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με την Guggenheim, το δεκαετές ομόλογο «είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει», Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού οίκου, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του, προεξοφλεί ότι έρχεται μακρά περίοδος πτώσης σε ό,τι αφορά την καμπύλη απόδοσης, καθώς επίσης και ότι ο κίνδυνος διεύρυνσης των υψηλής ποιότητας πιστωτικών περιθωρίων έχει μειωθεί λόγω της εμπιστοσύνης της αγοράς στα νέα «εργαλεία».
Η οικονομία, από την άλλη, πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ άλλος ένας μαύρος κύκνος μπορεί να κάνει την εμφάνισή του.
Εάν κάποια στιγμή οι αγορές αρχίζουν να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του QE, ή η Fed αρχίζει να αγοράζει μετοχές, σίγουρα αυτό θα επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία, καταλήγει η Guggenheim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης