Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Γελοία, η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για την ΕΚΤ

Societe Generale: Γελοία, η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για την ΕΚΤ
Ο πρόεδρος της Societe Generale τάσσεται κατά της απόφασης του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για την ΕΚΤ
«Γελοία» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi, την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για «εκτίμηση αναλογικότητας» πριν την αγορά χρέους.
«Το δικαστήριο ζητά από την κεντρική τράπεζα να δείξει ότι στην απόφαση της έλαβε υπόψη την αρχή της αναλογικότητας» δήλωσε ο Smaghi.
«Ειλικρινά, το να σκεφτεί κάποιος ότι η ΕΚΤ δεν το έπραξε αυτό, είναι γελοίο.
Υπάρχουν πολλές έρευνες, αναφορές, δηλώσεις, που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η ΕΚΤ δεν συνεδριάζει για πέντε λεπτά και λέει "ας αυξήσουμε ή ας μειώσουμε τα επιτόκια" έτσι ξαφνικά.
Γίνονται αναλύσεις, συζητήσεις, συστάσεις και κάποιες φορές διαφωνίες» τόνισε ο Smaghi.
Υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απείλησε να μπλοκάρει τις νέες αγορές γερμανικών ομολόγων στο πλαίσιο του PSPP της ΕΚΤ.
Η δικαστική απόφαση, που διέταξε τη γερμανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η ΕΚΤ διενήργησε αξιολόγηση των αγορών κρατικών χρεών της, θα μπορούσε να βγάλει τη Bundesbank από το καθεστώς.
Η εκτίμηση της αναλογικότητας συνεπάγεται την απόδειξη ότι το PSPP της ΕΚΤ ήταν οικονομικά απαραίτητο και ότι δεν υπερέβαινε την κεντρική εντολή σταθερότητας των τιμών της κεντρικής τράπεζας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης