Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rutherford institute: Το 2020 οι διαμαρτυρίες στους δρόμους τελείωσαν, αντικαταστάθηκαν από το internet

Rutherford institute: Το 2020 οι διαμαρτυρίες στους δρόμους τελείωσαν, αντικαταστάθηκαν από το internet
Δεν χρειάζεται να μπερδευόμαστε και να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι στην κυβερνητική διαφθορά, βία και κακή συμπεριφορά μόνο και μόνο επειδή φοράμε μάσκες αναφέρει το Rutherford institute
Εάν το 2019 ήταν η χρονιά της διαμαρτυρίας στους δρόμους, από δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ στις ΗΠΑ, την Γαλλία με τα Κίτρινα Γιλέκα και αλλού στον κόσμο, το 2020 θα είναι η χρονιά όπου οι διαμαρτυρίες του δρόμους τελείωσαν, αντικαταστάθηκαν από το internet λόγω του κορωνοιού αναφέρει το Rutherford institute.
Ενώ οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές ηγεσίες έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια κλειδώματος των ΗΠΑ  και επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19, η τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα συνάθροισης.
Οι κυβερνήσεις θα το ήθελαν ωστόσο αυτό δεν συνέβη από τον φόβο των κυβερνήσεων να μην πυροδοτήσουν νέο κύμα αντιδράσεων.
Στις ΗΠΑ όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν παύσει με πρόσχημα ή μη τον κορωνοιό.
Ωστόσο, ακόμη και ειρηνικοί διαδηλωτές που έχουν επίγνωση της ανάγκης να ακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης λόγω του COVID-19 καταπιέζονται, συλλαμβάνονται και τους επιβάλλονται πρόστιμα.
Για παράδειγμα, μια οικογένεια στο Μέριλαντ φέρεται να απειλήθηκε με φυλάκιση έως και ένα έτος και πρόστιμο 5000 δολάρια εάν τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν δημόσια για την αδικία της εκτέλεσης του γιου τους από μια ομάδα SWAT.
Αν κάποιος είχε νόμιμο λόγο να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί, είναι η οικογένεια Lemp, της οποίας ο 21χρονος γιος Ντάνκαν πυροβολήθηκε στην κρεβατοκάμαρά του κατά τη διάρκεια εφόδου από ομάδα SWAT στο σπίτι της οικογένειάς του.
Ήταν στις 4:30 π.μ. στις 12 Μαρτίου 2020, εν μέσω της πανδημίας που η πλειονότητα των ΗΠΑ υπόκειται σε καραντίνα η ομάδα SWAT - αναπτύχθηκε για να εκτελέσει έναν στόχο «υψηλού  κινδύνου» επειδή φερόταν να κατέχει παράνομα πυροβόλα όπλα.
Ο Ντάνκαν σκοτώθηκε και η φίλη του τραυματίστηκε ενώ κανείς από την οικογένεια Lemp, δεν είχε ποινικό μητρώο.
Οι νόμοι περί όπλων επιτρέπουν στην αστυνομία να απομακρύνει όπλα από άτομα που απλώς υποπτεύονται ότι μπορεί να απειλήσουν τις ζωές άλλων.
Ο νόμος περί άμυνας (NDAA), ο οποίος επιτρέπει στο στρατό να συλλάβει και να κρατήσει Αμερικανούς πολίτες χωρίς πρόσβαση σε φίλους, οικογένεια ή στα δικαστήρια, εάν η κυβέρνηση τους θεωρεί απειλή.
Εάν πιστεύετε και ασκείτε τα δικαιώματά σας σύμφωνα με το Σύνταγμα (δηλαδή, το δικαίωμά σας να μιλάτε ελεύθερα, να προσεύχεστε ελεύθερα, να συσχετίζεστε με ομοειδή άτομα που μοιράζονται τις πολιτικές σας απόψεις, επικρίνουν την κυβέρνηση, κατέχουν όπλα, απαιτούν ένταλμα πριν ρωτηθούν ή αναζητήσετε ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θεωρείται δυνητικά αντικυβερνητική, ρατσιστική, φανατική, αναρχική), πιθανότατα βρίσκεστε στην κορυφή της λίστας παρακολούθησης ως τρομοκράτης από την κυβέρνηση.
Τώρα ο Lemp είναι νεκρός και η οικογένειά του είναι εξοργισμένη και απελπισμένη δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό που φαίνεται να είναι μια ακατανόητη πράξη βίας με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απώλεια ζωής.
Έτσι, για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τη βία της αστυνομίας και να ζητήσουν απαντήσεις σχετικά με τους  πυροβολισμούς, η οικογένεια και οι φίλοι του Lemp σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια υπαίθρια δημόσια διαδήλωση - τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις.
Ωστόσο η αστυνομία τους απείλησε ότι θα επιβάλλει πρόστιμο 5.000 δολάρια και θα τους συλλάβει.
Δεν χρειάζεται να μπερδευόμαστε και να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι στην κυβερνητική διαφθορά, βία και κακή συμπεριφορά μόνο και μόνο επειδή φοράμε μάσκες και κρατάμε κοινωνικές αποστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης