Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο ποσό ρεκόρ των 4,7 δισ. δολ. τα μετρητά που έχει κάψει η Boeing – Απολύει το 10% του προσωπικού

Στο ποσό ρεκόρ των 4,7 δισ. δολ. τα μετρητά που έχει κάψει η Boeing – Απολύει το 10% του προσωπικού
Μετρητά 4,7 δισ. δολ. έχει «κάψει» μέχρι στιγμής η Boeing, ενώ σχεδιάζει απολύσεις για το 10% του προσωπικού
Στο ποσό ρεκόρ των 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανέρχονται τα μετρητά που έχει κάψει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών Boeing, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται μεγάλες περικοπές σε θέσεις εργασίας.
Τα χτυπήματα που δέχεται η Boeing είναι δίχως τέλος.
Μετά την αναγκαστική καθήλωση των 737 MAX, έπειτα από δύο αεροπορικές τραγωδίες, στο έδαφος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η εταιρεία αποτυπώνεται και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α’ τρίμηνο του 2020.
Πιο συγκεκριμένα, ζημίες 1,353 δισ. (ή -1,70 δολάρια ανά μετοχή) κατέγραψε το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών παγκοσμίως, έναντι κερδών 2,35 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να διαμορφώνονται στα 16,9 δισ., έναντι επίδοσης 22, 917 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Επίσης, τα μετρητά που χρειάστηκε να «κάψει» η εταιρεία ανήλθαν στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι θετικών ταμειακών ροών 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως θα περίμενε κανείς, η Boeing επηρεάστηκε πολύ και ραγδαία από την κρίση του κορωνοϊού.
Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή αεροσκαφών, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dave Calhoun ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές στις θέσεις εργασίας στο ύψος του 10%.


Μέχρι τον Αύγουστο θα μείνουν καθηλωμένα στο έδαφος τα νέα 737 MAX της Boeing

Τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να μείνουν καθηλωμένα στη γη τα νέα αεροπλάνα 737 MAX της Boeing, καθώς ο κατασκευαστής αναφέρει πως αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό τους.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών έχει δηλώσει ότι ελπίζει να πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, ώστε το αεροπλάνο να πετάξει ξανά, αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως το φθινόπωρο.
Τα 737 MAX της Boeing είναι καθηλωμένα στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019, έπειτα από δύο θανατηφόρες συντριβές σε διάστημα πέντε μηνών, που οδήγησαν στον θάνατο 346 άτομα.
Η Boeing είχε διακόψει την παραγωγή, ενώ έχει «στοκάρει» 400 μη παραδοθέντα 737 MAX.
Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε δύο νέα ζητήματα που αφορούσαν το λογισμικό που κουβαλά το αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης