Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Δεν έχουν περάσει τα χειρότερα για τις αγορές των ΗΠΑ - Κίνδυνος από 2o κύμα κορωνοϊού

Citi: Δεν έχουν περάσει τα χειρότερα για τις αγορές των ΗΠΑ - Κίνδυνος από 2o κύμα κορωνοϊού
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Citi Private Bank δήλωσε ότι τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει για τις αγορές της ΗΠΑ
Σαφή προειδοποίηση για τις αμερικανικές αγορές εξέδωσε η Citi Private Bank επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει ακόμα.
«Στην περίπτωση που έχουμε πολύ σημαντικό δεύτερο κύμα της νόσου στις ΗΠΑ και που θα προκαλέσει περαιτέρω shutdown της οικονομίας… αυτό δεν έχει προεξοφληθεί από την αγορά» δήλωσε στο CNBC ο David Bailin, επικεφαλής επενδύσεων στην τράπεζα.
«Το άλλο πράγμα που ενδεχομένως δεν έχε προεξοφληθεί από την αγορά είναι το γεγονός ότι ενδεχομένως να χρειαστούν επιπλέον 18 έως 24 μήνες ώστε αυτός ο ιός να κάνει τον κύκλο του και τελικά να ανακαλυφθεί ένα εμβόλιο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 2,4 εκατ. παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως, σχεδόν 760.000.
Με την πανδημία να παραμένει για πολύ περισσότερο, ο Bailin είπε ότι έχει «σημαντικά» χαμηλότερες προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη σε σύγκριση με τους περισσότερους αναλυτές.
Όπως εξήγησε ο βαθμός στον οποίο η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις επιχειρήσεις τον Μάρτιο θα αποτελέσει ένδειξη για το τι θα συμβεί στα επόμενα τρίμηνα.
«Στο δεύτερο τρίμηνο αναμένουμε ότι τα κέρδη θα μειωθούν κατά 40% ή περισσότερο σε γενικές γραμμές και δεν περιμένουμε ότι τα κέρδη στις ΗΠΑ θα επιστρέψουν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου για τα επόμενα εννέα τρίμηνα», είπε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να μείνουν εκτός των αγορών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της Citi, τα αμερικανική χρηματοπιστωτική ιδρύματα έχουν αντέξει έντονα στην κρίση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης