Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Σε αχαρτογράφητα νερά οι αγορές - Μπορεί τα 4 τρισ. της Fed να μην αρκούν

Phoenix Capital: Σε αχαρτογράφητα νερά οι αγορές - Μπορεί τα 4 τρισ. της Fed να μην αρκούν
Phoenix Capital: Σε αχαρτογράφητα νερά παραμένουν οι αγορές, αυξάνεται το ρίσκο για τους επενδυτές
Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές καταγράφουν σήμερα (15/4) νέες σημαντικές απώλειες .
Η περίοδος ευφορίας που δημιουργήθηκε λόγω της κίνησης της Fed να ρίξει τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τελειώνει αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital υπάρχουν διάφοροι δείκτες που υποδηλώνουν ότι εάν υπάρχει αύξηση ή υποχώρηση του επενδυτικού ρίσκου.
Ένας από αυτούς τους δείκτες είναι η σύγκριση της απόδοσης ενός περιουσιακού στοιχείο με ένα άλλο.
Για παράδειγμα η σύγκριση ενός περιουσιακού στοιχείου υψηλού ρίσκου όπως οι μετοχές, σε σύγκριση με ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, μπορεί να παρέχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το αν το χρηματοοικονομικό σύστημα κλίνει προς τον κίνδυνο ή τον αποφεύγει (τον κίνδυνο).
Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει το λόγο μεταξύ της πορείας του δείκτη S&P 500 και του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου.
Όπως μπορείτε να δείτε, ο λόγος άλλαξε από απομάκρυνση του ρίσκου σε αύξηση του ρίσκου στις 23 Μαρτίου και έκτοτε κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο, τώρα τεστάρει μια σημαντική αντίσταση.


Αυτό θα σήμαινε μια υποχώρηση που θα σηματοδοτούσε μια περίοδο μείωσης του ρίσκου ή τουλάχιστον μια συσσώρευση για το ράλι του χρηματιστηρίου.
Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν αυτό ήταν μόνο μια «αναπήδηση της νεκρής γάτας» και ακόμη και τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια που η Fed αποφάσισε να δαπανήσει για να στηρίξει το σύστημα δεν είναι αρκετά αναρωτιέται η Phoenix Capital.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης