Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα μεγάλα πακέτα της Fed διασώζουν και πάλι ήδη χρεοκοπημένες εταιρείες - Σε λίγα χρόνια θα πρέπει να ξανασωθούν

Morgan Stanley: Τα μεγάλα πακέτα της Fed διασώζουν και πάλι ήδη χρεοκοπημένες εταιρείες - Σε λίγα χρόνια θα πρέπει να ξανασωθούν
Οι μετοχές των χειρότερων εταιριών πιθανότατα θα έχουν τις μεγαλύτερες ανακτήσεις, εκτιμά η Morgan Stanley
Υπάρχει ένα ορισμένο παράδοξο πίσω από την κρίση του κορωνοϊού.
Από τη μια πλευρά, είναι μια ανθρώπινη, κοινωνική και οικονομική τραγωδία πρωτοφανών διαστάσεων, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια μολυσμένους, δεκάδες εκατομμύρια ανέργους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποδεκατισμένες, αμέτρητες εταιρείες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και όλοι όσοι επωφελήθηκαν από τον τελευταίο γύρο της διάσωσης της Fed - συγκεκριμένα οι τράπεζες της Wall Street, οι εταιρείες ζόμπι και οι υπερεθνικές κυριαρχίες.
Και αυτοί ξανά... σώζονται, σύμφωνα με την Morgan Stanley.
Με αφορμή την ισχυρή στήριξη που υπήρξε από τη Federal Reserve, η Morgan Stanley διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν ακόμη περισσότερα.
Αν και στην πραγματικότητα, οι επενδυτές δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία για την απόφαση της Fed να κάνει ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσει ότι αυτή η ύφεση δεν θα μετατραπεί σε βαθιά συρρίκνωση, το πρωτοφανές πακέτο προσέφερε την απόλυτη κάλυψη στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να ξεπεράσουν την παραδοσιακή υποστήριξη.
Ως εκ τούτου, "οι κακοί ηθοποιοί του τελευταίου κύκλου αποκαθίστανται, πράγμα που θα μπορούσε τελικά να περιορίσει την κρίση.
Γι' αυτό και δεν πρέπει να μας εκπλήξει το γεγονός ότι ακόμη και οι μετοχές των χειρότερων εταιριών πιθανότατα θα έχουν τις μεγαλύτερες ανακτήσεις", αναφέρει η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της, η δράση της Fed την περασμένη Πέμπτη αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή σε αυτή την κρίση.
Η δήλωση του Powel περιελάμβανε ότι «θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα όπλα μας δυναμικά, προληπτικά και επιθετικά μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε σταθερά στο δρόμο της ανάκαμψης».
Αυτή η κρίση είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη στην πρόσφατη ιστορία, καθώς δεν προκλήθηκε με κανένα τρόπο από τις επιχειρήσεις ή τους επενδυτές.
Ανεπιθύμητη από τον ηθικό κίνδυνο, η ανταπόκριση των φορολογικών και νομισματικών αρχών είναι και θα συνεχίσει να είναι άνευ προηγουμένου, με στόχο να καταστήσει ουσιαστικά το σύνολο της οικονομίας βιώσιμο.
Πιστεύουμε ότι η σημασία αυτής της εξέλιξης υποτιμάται από τις αγορές, γεγονός που ενισχύει την άποψή μας για μια πλήρη ανάκαμψη των τιμών των περιουσιακών στοιχείων και οι αγορές μετοχών που φθάσουν τα υψηλότερα επίπεδα το επόμενο έτος.
Συμπέρασμα: αν κάποιος αναρωτιέται ποια κρίση θα προκύψει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, όταν όλοι οι κακοί ηθοποιοί που είχαν διασωθεί τον τελευταίο κύκλο ξανασυναντηθούν, θα χρειαστεί να διασωθούν για άλλη μια φορά;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης