Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ο κορωνοϊός δεν έχει φθάσει στην κορύφωσή του, εμπόδιο για την ανάκαμψη

Rabobank: Ο κορωνοϊός δεν έχει φθάσει στην κορύφωσή του, εμπόδιο για την ανάκαμψη
Σε κρίσιμη κατάσταση η παγκόσμια οικονομία, περιμένει την κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού
Μόλις μία παράμετρος απομένει να διευθετηθεί προκειμένου να έρθει η οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ολλανδική τράπεζα Rabobank:
Ακόμη ο κορωνοϊός, η πανδημία που ξέσπασε στην πόλη Wuhan της Κίνας και προκάλεσε χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, δεν έχει φτάσει στην κορύφωση του.
Τα ανά τον κόσμο επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφουν ραγδαία αύξηση και κανείς ακόμη δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος για τις οικονομικές συνέπειες που θα προκαλέσει η νόσος, παρά τη γενναία δέσμη μέτρων στήριξης που ανακοίνωσαν μέχρι τώρα τα κράτη.
Το νομισματικό bazooka της Fed και το πακέτο των 2 τρισεκατομμυρίων στο οποίο έδωσε το «πράσινο φως» η αμερικανική γερουσία θα δώσουν τεράστια ανάσα όχι μόνο στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Επίσης, και άλλες κεντρικές τράπεζες χρησιμοποίησαν το εργαλείο νομισματικής πολιτικής για να μειώσουν τις οικονομικές απώλειες.
Εκτός από τη νομισματική και δημοσιονομική χαλάρωση που ανακοίνωσε μεγάλος αριθμός χωρών, οι ηγέτες του G20, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν, δεσμεύθηκαν να κάνουν «οτιδήποτε χρειάζεται» για να περιοριστούν οι οικονομικές και κοινωνικές ζημίες από την πανδημία.
Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία καθησυχαστικά.
Ωστόσο, απομένει μια κρίσιμη μεταβλητή για να γυρίσει προς τα πάνω η καμπύλη της μεγέθυνσης: ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμη κορυφωθεί, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 500.000 και να βαίνουν αυξανόμενα, όπως και οι νεκροί, που ξεπερνούν τις 24.000.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν πλέον τη θλιβερή πρωτιά σε ό,τι αφορά τους πάσχοντες, ξεπερνώντας ακόμα και την Κίνα, την εστία του κορωνοϊού.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης πραγματικά υποφέρει.


Μάλιστα, η κλίμακα των κρουσμάτων έξω από την Ασία είναι τόσο μεγάλη, που η Κίνα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της σε ξένους, για να αποτρέψει την εκ νέου εμφάνιση του θανάσιμου ιού.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης